Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
16:55
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024: Denemarken-Servië

Denemarken sluit de groepsfase van het EK voetbal af tegen Servië in de Allianz Arena in München. Voor beide teams een must-win. Niet alleen om de kansen op kwalificatie gaaf te houden, maar ook de best mogelijke route in de knock-outfase te realiseren. We gaan in onze wedtips vandaag voor een Deense zege in een vermakelijk duel.

Wedtip 1: Denemarken wint van Servië

“Vandaag hebben we eindelijk gespeeld zoals we willen spelen: met kwaliteit en vuur.” De Deense bondscoach Kasper Hjulmand was na afloop van het duel met Engeland, afgezien van het resultaat (1-1), een gelukkig man. De Denen lieten bij vlagen weer eens glimpen zien van de ploeg die op het EK 2020 furore maakte en het schopte tot de halve finales. Tegen The Three Lions stapten de Scandinaviërs als de morele winnaar van het veld. Niet alleen kwamen ze tot meer doelpogingen dan één van de topfavorieten voor EK-winst, ze hadden ook gewoonweg het betere van spel.

Ook de Serviërs speelden een stuk beter dan in hun openingsduel. De Witte Adelaars (Beli Orlovi) creëerden tegen Slovenië (1-1) legio kansen, maar waren zeer ongelukkig in de afwerking. Vooral Aleksandar Mitrovic had zijn vizier allerminst op scherp. Gelukkig had collega-spits Luka Jovic dat wel, waardoor in extremis nog een belangrijk punt werd behaald.

En hoewel beide teams aan elkaar gewaagd zijn, zetten we ons geld op Denemarken. De Denen verloren – na het uiteenvallen van Joegoslavië – nog nooit van Servië. Bovendien oogt de ploeg van Hjulmand nét wat klinischer voor het doel. In onze eerste van drie wedtips voor Denemarken-Servië gaan we dan ook voor een 1x2 weddenschap: Denemarken wint van Servië!

Wedtip 2: Meer dan 2,5 doelpunten

Zowel Denemarken als Servië zijn gebaat bij een overwinning, De Serviërs moeten winnen om überhaupt door te stoten naar de achtste finales, terwijl de Denen een driepunter nodig hebben om voor kwalificatie niet afhankelijk te zijn van de uitslagen op andere velden. Beide ploegen moeten dan ook kiezen voor het offensief, het Balkanland voorop.

“Ik hou niet van saai voetbal. Ik wil mijn team zien aanvallen, kansen zien creëren”, aldus de Servische bondscoach Dragan Stojkovic na afloop van de wedstrijd tegen Slovenië op de aansluitende persconferentie. “Ik ben erg tevreden met de prestatie, want zeven, acht of negen keer grote kansen creëren om te scoren is niet niets.”

Ook Denemarken hanteerde tegen Engeland een aanvallende speelwijze en had – met wat meer finesse – zeker meer dan eenmaal kunnen scoren. Omdat we verwachten dat het vizier bij beide teams in deze alles-of-niets-wedstrijd het vizier een stuk scherper zullen hebben staan, spelen we in onze tweede van drie wedtips voor Denemarken-Servië meer dan 2,5 doelpunten.

Wedtip 3: Aleksandar Mitrovic scoort

“Ik weet niet hoe (Aleksandar) Mitrovic vandaag niet heeft kunnen scoren”, verzuchtte bondscoach Stojković na het duel met Slovenië. De oud-spits van onder meer Fulham en Anderlecht, die tegenwoordig zijn brood verdiend bij Al-Hilal in Saoedi-Arabië, stond aan het einde van talloze aanvallen van de Witte Adelaars. Scoren lukte hem echter niet.

Tegen Denemarken zien we Mitrovic wel op het scorebord komen. Het feit dat hij überhaupt zoveel kansen krijgt, is een positieve ontwikkeling. Want wie telkens op de juiste plek staat, heeft statisch gezien meer kans om – vroeg dan wel laat – een bal binnen te lopen. Maar dat is logisch, zoals Johan Cruijff zou zeggen.

Als laatste van onze wedtips voor Denemarken-Servië mikken we dan ook op een goal voor de Servisch topscorer aller tijden: Aleksandar Mitrovic scoort een doelpunt!

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als je besluit om te gaan wedden op het EK 2024. Al was het maar omdat elke wedstrijd weer anders is. Om je te helpen, hebben we reeds alle wedstrijden van het Europees kampioenschap in voetbal in Duitsland voor je geanalyseerd en de kansrijkste weddenschappen met de beste odds in handige wedtips gevangen, zoals hierboven. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.