Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:00
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024 Achtste Finales: Frankrijk-België

Frankrijk-België is hét affiche van de achtste finales op het EK 2024. Voor zowel Les Bleus als de Rode Duivels dé kans om te laten zien wat hun niveau nu eigenlijk is op dit toernooi. We verwachten dat de klasse van de vicewereldkampioen uiteindelijk de doorslag geeft en gaan in onze wedtips vandaag voor een overwinning van Frankrijk op België.

Wedtip 1: Frankrijk wint van België

‘Unfinished business’ kopte het officiële account van de Belgische voetbalbond KBVB op X nadat duidelijk was dat de Rode Duivels in hun achtste finale op angstgegner Frankrijk stuitte. Er staat namelijk nog een rekening open voor de nederlagen tegen Les Bleus in de halve finale van het WK 2018 en het finaletoernooi van de Nations League in 2021. Wordt het derde keer goede keer voor onze zuiderburen in de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf?

Dan zullen de Belgen wel een stuk beter voor de dag moeten komen dan in de groepsfase. De ploeg van de Italiaans-Duitse bondscoach Domenico Tedesco leek na de wedstrijd tegen Roemenië (2-0) vertrokken voor een succesvol toernooi, maar verviel tegen Oekraïne (0-0) in de fouten van de match tegen Slowakije (0-1). Het spel was passief en stroperig, zonder druk noch energie. Het was aan doelman Koen Casteels te danken dat de Oekraïners er niet met de volle buit vandoor gingen. De tegenvallende uitslag leidde na afloop tot een striemend fluitconcert van de eigen fans.

En hoewel Les Bleus ook zeker niet hebben weten te overtuigen in hun groepswedstrijden, is men er in Frankrijk zeker van dat de Franse ploeg zijn niveau zal opkrikken in de achtste finales. “Ik ga ervan uit dat we nu eindelijk het échte Frankrijk gaan zien”, aldus oud-international Djibril Cissé in de Franse talkshow L'Équipe de Greg. “Ze moeten ook wel, want anders gaan ze naar huis.”

Wij zien beide ploegen hun niveau opkrikken in de allesbeslissende fase van het toernooi, maar gezien de kwaliteit in de ploeg moeten Les Bleus toch een stuk hoger aangeslagen worden. Onze eerste van drie wedtips voor de achtste finale Frankrijk-België is derhalve een good old 1X2 bet: Frankrijk wint van België.

Wedtip 2: Meer dan 2,5 doelpunten

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was het publiek de grote winnaar. In de halve finale van het finaletoernooi van de Nations League van 2021 kwamen de Rode Duivels in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar knokten de Fransen zich terug om in de slotfase alsnog met 3-2 te winnen.

Zo’n spectaculair duel wordt het maandagavond in Düsseldorf hoogstwaarschijnlijk niet, maar het ligt wel in de lijn der verwachtingen dat we doelpunten gaan zien. De Belgen zijn aanvallend sterk, maar defensief zwak. En datzelfde kan in minder mate worden gezegd van Les Bleus, al zijn die over het geheel in alle linies wel een stuk sterker.

Staar je ook niet blind op het feit dat de Fransen dit toernooi nog geen enkel velddoelpunt wisten te scoren. Kansen waren er namelijk voldoende. Het was vaak aan knap keeperswerk te danken dat de bal er niet in ging. Zo waren zowel Bart Verbruggen als Lukasz Skorupski enorme sta-in-de-wegs voor de Franse aanval.

Omdat we een open wedstrijd verwachten, gaan we in onze tweede van drie wedtips voor Frankrijk-België in de achtste finales voor meer dan 2,5 doelpunten. Dat heeft prima winkansen en een dito notering.

Wedtip 3: Kylian Mbappé scoort of geeft een assist

Frankrijk zonder Kylian Mbappé is een ander beestje. Gelukkig voor de Fransen is hij – ondanks een neusbreuk – nog steeds van de partij op het EK voetbal in Duitsland. Getooid met masker verzilverde hij een strafschop tegen Polen. En nu de doelpuntenrekening is geopend, zal het daar niet bij blijven. De welbekende ketchupfles-theorie van Ruud van Nistelrooij; als er eenmaal ketchup uit de fles komt, dan loopt er ook direct veel uit. Kortom, meer doelpunten zullen (snel) volgen!

In onze laatste van drie wedtips voor Frankrijk-België speculeren we op dat laatste. Kylian Mbappé scoort of geeft een assist is wat dat betreft een redelijk veilige gok. Bovendien heb je op deze manier dubbel zoveel kans om een mooie uitbetaling te scoren. Uiteraard staat het je vrij om deze twee weddenschappen ook los van elkaar te spelen, al moet je er wel rekening mee houden dat je dan meer risico loopt op verlies.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Net als in de groepsfase helpen we je ook tijdens de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland met specifieke wedtips. We hebben alle knock-outwedstrijden uit het speelschema voor je geanalyseerd en de kansrijkste weddenschappen met beste odds er voor je uitgepikt. Slim en verstandig wedden op het EK 2024 was nooit makkelijker!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.