Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:05
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024: Oekraïne-België

Oekraïne en België kijken elkaar op de slotdag in groep E aan in de MHPArena in Stuttgart. Voor beide teams een belangrijk duel op weg naar de achtste finales en verder. We zien in onze wedtips vandaag België in een doelpuntrijk duel zegevieren.

Wedtip 1: België wint van Oekraïne

Van het chagrijn na het verlies tegen Slowakije (0-1) naar de euforie van de overtuigende zege op Roemenië (2-0). In de Belgische media sprak men zelfs van de ‘perfecte eerste helft’. Eigenlijk alles wat tegen Slowakije ontbrak, was er tegen Roemenië wel: energie, tempo, druk vooruit en direct spel. De tweede helft was weliswaar een stuk minder, maar écht in de problemen kwamen de Rode Duivels toch niet tegen de Tricolorii.

Door het resultaat van Slowakije-Oekraïne (1-2) doen de Belgen opeens weer volop mee om de groepswinst. En dat levert een betere route richting de EK-finale op dan eender welke eindpositie in de groep. Er is daarom veel om voor te spelen voor de Rode Duivels. Al zijn ze wel afhankelijk van de uitkomst van Slowakije-Roemenië. Als de Slowaken namelijk winnen, dan eindigen ze door het onderlinge resultaat hoe dan ook boven de Belgen.

En wat dan met de Oekraïners? Zolang de Slowaken en Roemenen niet gaan voor een salonremise, volstaat een punt om door te stoten naar de achtste finales. We zien het echter niet gebeuren, omdat de Rode Duivels met het getoonde niveau geen probleem moeten hebben met de troepen van Serhiy Rebrov. Of zoals de Roemeense bondscoach Edward Iordanescu het mooi verwoordde na afloop van het duel met de Belgen: “België is een team dat alles heeft. Laat je niet foppen door hun eerste wedstrijd!”

We gaan mee in de woorden van Iordanescu en spelen in onze eerste van drie wedtips voor Oekraïne-België een logische 1X2 weddenschap: België wint van Oekraïne!

Wedtip 2: Meer dan 1,5 doelpunten in de eerste helft

In de eerste twee wedstrijden op dit EK wisten de Rode Duivels een ‘tsunami aan kansen’ te creëren. Zowel tegen Slowakije als Roemenië hadden de mannen van Domenico Tedesco al bij rust met 2 of 3-0 moeten voorstaan. Maar telkens speelde hetzelfde probleem op: inefficiëntie.

Omdat dit niet kan blijven duren, zeker met de belangrijkste fase van het toernooi op komst, verwachten we eigenlijk dat de Belgen ditmaal wat zorgvuldiger met hun kansen omspringen. Onze tweede van drie wedtips voor Oekraïne-België is derhalve simpel: meer dan 1,5 doelpunten in de eerste helft.

Wedtip 3: Romelu Lukaku scoort een doelpunt

Met wat meer geluk had Romelu Lukaku inmiddels topscorer van het EK 2024 kunnen zijn. De Belgische goalgetter was in de eerste wedstrijden drie keer trefzeker, maar even zo vaak ging er een streep door na interventie van de video assistant referee (VAR). Zodoende staat zijn doelpuntenrekening nog steeds op nul.

Tegen Roemenië speelde ‘Big Rom’ desalniettemin een prima pot. Hij was een plaaggeest voor de Roemeense defensie en kwam meerdere keren in scoringspositie. Efficiënt was hij echter opnieuw niet. Omdat ook dit niet eeuwig kan blijven duren, gaan we voor Romelu Lukaku scoort een doelpunt in onze laatste van drie wedtips voor Oekraïne-België.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Het is een oeroud voetbalcliché: iedere wedstrijd is een duel an sich. Op die manier moet je alle wedstrijden op het EK voetbal in Duitsland dan ook benaderen als je besluit om erop te gaan wedden. Wij hebben dat in ieder geval gedaan: door alle duels individueel te analyseren en de kansrijkste weddenschappen met de beste odds te noteren in praktische wedtips voor het EK 2024, zoals hierboven. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.