Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
16:56
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024 Achtste Finales: Oostenrijk-Turkije

Oostenrijk is – samen met Georgië – tot dusverre dé surprise van het EK 2024. Nu wacht in de achtste finales Turkije, dat in de aanloop naar het eindtoernooi in een oefenduel nog omver werd geblazen door het team van Ralf Rangnick. We zien dat niet opnieuw gebeuren, maar zetten ons geld in de wedtips vandaag wel op Das Team.

Wedtip 1: Oostenrijk wint van Turkije

Sinds Rangnick als oefenmeester de scepter zwaait over het Oostenrijks voetbalelftal, is Das Team een ander beestje. Het Alpenland charmeert en amuseert met agressief pressievoetbal in de hoogste versnelling. Daardoor worden tegenstanders bij momenten weggeblazen. Het is dan vaak ‘lauwe cola zonder prik versus een halve liter Red Bull’, zoals de Belgische krant Het Laatste Nieuws het treffend verwoordde na de overwinning op Nederland (3-2). Die winstpartij leverde Das Team verrassend genoeg ook de winst in groep D op en een achtste finale tegen Turkije.

Als één team bekend is met de kracht van Oostenrijk dan is het Turkije wel. Op 26 maart van dit jaar werden de Turken in het Ernst Happel Stadion met 6-1 van de mat geblazen door de gegenpressung van de thuisploeg. Het kan niet anders dan dat bondscoach Vincenzo Montella en zijn mannen hebben geleerd van die nederlaag, maar is het voldoende om tot een positief resultaat te komen in de ‘thuishaven’ van Rangnick: de Red Bull Arena in Leipzig?

We geloven er niet in, ondanks de enorme en hartstochtelijke support van de Turkse fans. Rangnick is een gekend strateeg, Montella toch een stuk minder. Bovendien staan Turkse ploegen niet bekend om hun tactische discipline; iets wat tegen dit Oostenrijk toch echt gevraagd is om een resultaat te halen. In onze eerste van drie wedtips voor de achtste finale Oostenrijk-Turkije spelen we dan ook vol vertrouwen de weddenschap Oostenrijk wint van Turkije!

Wedtip 2: Beide teams scoren

De tactiek van Oostenrijk is simpel, maar o zo effectief: hoog druk zetten, de bal veroveren en dan zo snel mogelijk richting doel van de tegenstander. Dat is echter niet zonder risico. Als de tegenstander zich onder de druk uit weet te voetballen, dan ligt er meer dan voldoende ruimte aan de andere kant van het veld om toe te slaan. De 1-1 van Oranje was daar een mooi voorbeeld van. Iets waar ook Turkije in staat toe moet worden geacht.

Het feit dat zowel Oostenrijk als Turkije in al hun groepswedstrijden geen enkele keer de nul hielden, geeft ook aan dat er aan beide kanten van het veld wel wat te halen valt. Beide teams scoren is wat dat betreft dan ook wel een zeer interessante weddenschap. Dat is ook direct onze tweede van drie wedtips voor Oostenrijk-Turkije in de achtste finales van het EK 2024. Als alternatief is ook meer dan 2,5 doelpunten het overwegen waard.

Wedtip 3: Christoph Baumgartner scoort of geeft een assist

Hij kwam pas in de slotfase tegen Nederland in het veld, maar Christoph Baumgartner liet direct zien waarom hij zo’n belangrijke speler is voor Oostenrijk. De middenvelder van RB Leipzig zette gelijk de lijnen uit, was de aangever bij de 3-2 van Marcel Sabitzer en zag zelf nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De Turken zijn dus gewaarschuwd, aangezien hij in de achtste finale weer vanaf de aftrap tussen de lijnen verschijnt. En dan ook nog eens in ‘zijn’ Leipzig.

Een weddenschap op een belangrijke rol voor Baumgartner lijkt ons dan ook een berekende gok. De laatste van drie wedtips voor Oostenrijk-Turkije is er zodoende een met dubbele kans: Christoph Baumgartner scoort of geeft een assist. Zie je meer in het een of ander, dan kun je deze weddenschappen uiteraard ook los spelen. Dat komt met een hoger risico, maar de uitbetaling is navenant.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Succesvol wedden op het EK 2024 is niet evident. Om je echter te helpen, hebben we alle wedstrijden van het Europees kampioenschap in Duitsland voor je geanalyseerd en de interessantste weddenschappen met beste noteringen gevangen in praktische wedtips. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.