Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
16:50
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024 Achtste Finales: Portugal-Slovenië

Portugal mag dan verrassend hebben verloren van Georgië (0-2) op de slotspeeldag van groep F, de ‘wake-upcall’ zal ervoor zorgen dat de Selecao das Quinas op scherp staat voor de achtste finale tegen Slovenië. Op volle oorlogssterkte zien we de Portugezen in onze wedtips vandaag dan ook duidelijk winnen van de nummer 57 van de wereld.

Wedtip 1: 3-way handicap Portugal – start 0-1

Bondscoach Roberto Martinez greep het laatste groepsduel tegen Georgië aan om het Portugese basisteam op acht posities te wijzigen. Sterspeler Cristiano Ronaldo, die sowieso geen gezellige bankzitter is, was een van de drie spelers die mocht blijven staan. Als de Spaanse oefenmeester had gehoopt dat nieuwe namen zich kandidaat zouden stellen voor de basis, kwam hij van een koude kermis thuis. Het B-team van Portugal ging, ondanks meer dan genoeg doelpogingen (23 om 7), pijnlijk met de billen bloot: 0-2.

“We hebben Georgië niet onderschat”, verantwoordde Martinez na afloop zijn keuzes tegen het aanwezige journaille. “Zij speelden om geschiedenis te schrijven, wij speelden gewoonweg onze laatste groepswedstrijd. Het was moeilijk om dezelfde intensiteit als de tegenstander aan de dag te leggen. Dit verlies zal ons als team mentaal alleen maar sterker maken.”

Mentaal gesterkt en met vrijwel alle basisspelers goed uitgerust, moet Portugal normaliter in staat geacht worden om te winnen van Slovenië in de achtste finales van het EK 2024. Turkije werd immers op volle oorlogssterkte ook met 3-0 ingeblikt, en die slaan we toch nét iets hoger aan dan de Slovenen. Een duidelijke zege behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Onze eerste van drie wedtips voor Portugal-Slovenië is zodoende een 3-way handicap weddenschap: Portugal start met 0-1 achterstand. Concreet betekent dat dat het bij een Portugese zege van twee of meer doelpunten verschil kassa is.

Wedtip 2: Meer dan 2,5 doelpunten

De achtste finale tussen Portugal en Slovenië is het tweede treffen tussen beide landen in korte tijd. In de aanloop naar het EK in Duitsland speelden ze namelijk ook al een oefenduel. Daarin waren de Slovenen met 2-0 knap te sterk. En hoewel dat tegen een Portugees B-team was, is het wel een indicatie dat de ploeg van bondscoach Matjaz Kez scherp van zich af kan bijten.

Toch zal het tegen de A-ploeg van Portugal vooral tegenhouden zijn. Slechts vijf landen kregen in de groepsfase meer schoten om de oren dan Slovenië (43). En ondanks de belabberde staat van het veld in het Deutsch Bank Park te Frankfurt, zal dat aantal tegen Ronaldo en co alleen maar oplopen. Het zal aan de vorm van de Sloveense defensie en in het bijzonder Jan Oblak afhangen hoeveel van die pogingen ook daadwerkelijk worden omgezet in doelpunten.

Omdat de Portugezen na de smadelijke nederlaag tegen Georgië wat recht te zetten hebben, verwachten we dat ze met de nodige intensiteit voor het offensief zullen kiezen. Dat zal de nodige kansen opleveren, maar de Slovenen ook uitnodigen om toe te slaan op de counter. Kortom, een succesvolle weddenschap op goals is niet ondenkbaar. In onze tweede van drie wedtips voor de achtste finale Portugal-Slovenië gaan we dan ook voor meer dan 2,5 doelpunten!

Wedtip 3: Bruno Fernandes scoort of geeft een assist

Bruno Fernandes is een van de vele Portugese sterren die van Martinez tegen Georgië rust kreeg om zich volledig te sparen voor de eerste wedstrijd in de knock-outfase. En aangezien de spelverdeler van Manchester United sowieso een belangrijke pion is in het aanvalsspel van de Portugezen, moet met een fitte Fernandes zo mogelijk nog meer rekening worden gehouden. We kijken er dan ook niet raar van op als hij opnieuw belangrijk is voor de Selecao das Quinas.

We sluiten onze wedtips voor Portugal-Slovenië in de achtste finales van het EK 2024 derhalve af met Bruno Fernandes scoort of geeft een assist. Op deze manier heb je twee kansen om te winnen. Uiteraard staat het je ook vrij om deze weddenschappen los van elkaar te spelen. De uitbetaling is dan hoger, maar dat geldt ook voor het risico wat daarmee gepaard gaat.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Ook tijdens de achtste finales van het EK 2024 helpen je weer met hapklare wedtips, zoals hierboven. We hebben ieder duel uit het speelschema van het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland voor je geanalyseerd en de beste weddenschappen met dito noteringen voor je geselecteerd. Slim en verantwoord wedden op het EK 2024 was nooit makkelijker!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.