Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
14:43
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024: Portugal-Tsjechië

Tsjechië scheerde op het laatste EK hoge toppen, maar kende in de EK-kwalificatie diepe dalen. Met dat in het achterhoofd is een openingsduel tegen Portugal, een van de vele favorieten voor de Europese titel, allesbehalve een geschenk. We gaan in onze wedtips vandaag dan ook voor een eenvoudige zege voor Portugal, al zien we de Tsjechen wel scoren (uit bijvoorbeeld een standaardsituatie).

Wedtip 1: Portugal wint van Tsjechië en meer dan 2,5 goals

Sinds Roberto Martinez het stokje als bondscoach van Portugal heeft overgenomen van Fernando Santos is A Seleção das Quinas een stuk leuker om te kijken. Het is minder statisch, attractiever en vooral een garantie op doelpunten. In de laatste 15 wedstrijden scoorden de Portugezen 51 keer. Dat is een moyenne van liefst 3,4 goals per duel.

Tel daarbij op de zeer positieve balans van de Portugezen tegen de Tsjechen (vijf gespeeld, vier gewonnen, één verloren (in 1996)) en alle ingrediënten zijn aanwezig voor de eerste van onze drie wedtips voor Portugal-Tsjechië: Portugal wint van Tsjechië en meer dan 2,5 goals. Aangezien dit een combinatie bet is kun je deze weddenschappen natuurlijk ook los spelen.

Wedtip 2: Tsjechië scoort meer dan 0,5 doelpunten

Portugal hoefde in de voorrondes voor het EK in Duitsland weliswaar maar twee doelpunten te slikken, feilloos is de Portugese defensie allerminst. Dat bleek wel in de oefenduels naar aanloop van het eindtoernooi, waarin telkens één of meer tegendoelpunten vielen.

En dan bestond de tegenstand vaak nog niet eens uit voetbalgrootmachten, maar uit landen van het kaliber Finland (4-2), Zweden (5-2) en Slovenië (0-2). Een niveau dat zeker niet dat van het Tsjechisch team ontstijgt. Bovendien zijn de Tsjechen levensgevaarlijk op spelhervattingen, met onder meer de kopkracht van Tomas Soucek als wapen.

In onze tweede van drie wedtips voor Portugal-Tsjechië speculeren we dan ook op minimaal één treffer voor de Tsjechen: Tsjechië scoort meer dan 0,5 doelpunten!

Wedtip 3: Bruno Fernandes scoort of geeft een assist

Bruno Fernandes was afgelopen seizoen het grootste lichtpunt in het – tot de verrassende FA Cup-winst – zeer kleurloze seizoen van Manchester United. De Portugees leek zich als één van weinigen echter te onttrekken aan de malaise van zijn ploeg.

In een zeer wisselvallig seizoen noteerde hij voor een club in crisis indrukwekkende cijfers: 10 doelpunten, 8 assists en aan de basis van 21 grote kansen. Moet je nagaan waar de spelverdeler van The Red Devils toe in staat is in een goed lopend elftal à la Portugal.

In de oefenduels richting het EK onderschreef hij dat al met enkele doelpunten en assists. We verwachten meer van dat in de Red Bull Arena. In onze laatste van drie wedtips voor Portugal-Tsjechië spelen we dan ook voluit de kaart van ‘Cebolinha’ (kleine ui): Bruno Fernandes scoort of geeft een assist!

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Succesvol wedden op voetbal is niet anders dan wat de beste trainers doen: de wedstrijd lezen, zien waar de kansen liggen en daarop inspelen. Bij BetMGM helpen we je daar graag bij. We hebben alle duels van het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland voor je geanalyseerd en de kansrijkste weddenschappen met de beste noteringen meegenomen in handige wedtips. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.