Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:04
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024 Achtste Finales: Roemenië-Nederland

De vlag kon nog net niet uit toen niet Engeland, maar Roemenië uit de bus rolde als tegenstander voor Nederland in de achtste finales op het EK 2024 in Duitsland. Maar is die hosannastemming niet een beetje voorbarig? Wij denken van wel. In onze wedtips vandaag verwachten we allesbehalve een eenvoudige wedstrijd voor Oranje in de Allianz Arena te München, integendeel zelfs!

Wedtip 1: 1X Roemenië (dubbele kans)

‘De weg naar de halve finales ligt open’. De Nederlandse media en voetbalanalytici wilden de achtste finale tegen Roemenië nog nét niet schriftelijk afdoen. En dat terwijl enige nederigheid juist op zijn plaats zou zijn na de tactische masterclass en voetballes van Oostenrijk (2-3). “Nederland zou zich toch beter meer zorgen maken”, waarschuwde aanvaller George Puscas in aanloop naar het duel met Oranje. “We hebben gewoon een goede ploeg.”

Daar is niets aan gelogen. De Roemenen hebben weliswaar geen absolute uitblinker in hun rangen, hun kracht is het collectief. Ze opereren vanuit een compact blok op het middenveld, om vervolgens in de omschakeling toe te slaan. En dat tactisch plan voert Roemenië vol energie en verbetenheid uit. Na de ‘gouden generatie’ van Gheorghe Hagi en co uit de jaren negentig, hebben de Roemenen nu opnieuw een team om trots op te zijn. “Dit team stort zich vol overgave in wedstrijden”, aldus Edward Iordanescu “Geen ploeg heeft dat meer gehad. Dit moet dan ook wel de generatie van de ziel zijn.” Het leverde de Tricolorii – tegen alle verwachtingen in – zelfs de eerste plaats in groep E op.

En hoewel Nederland een zeer positieve balans heeft tegen Roemenië, van de veertien eerdere ontmoetingen werd slechts eenmaal verloren, is Oranje op dit EK bijzonder kwetsbaar. Vooral op tactisch vlak is er de nodige ruimte voor verbetering. Omdat een weddenschap op een Nederlandse overwinning een zeer lage uitbetaling kent, is het de overweging waard om vol de kaart van Roemenië te trekken. Want hoewel het Nederlandse journaille ons wil doen geloven dat de Roemenen er niets van kunnen, zijn ze een bijzonder taai team om tegen te spelen.

Onze eerste van drie wedtips voor Roemenië-Nederland in de achtste finales van het EK 2024 is er dan ook eentje met dubbele kans: 1X Roemenië. Dat betekent concreet dat je wint als de Tricolorii binnen de reguliere speeltijd niet van Oranje verliezen. Een draw no bet op de tegenstander van het Nederlands elftal is trouwens ook een prima optie.

Wedtip 2: Meer dan 0,5 doelpunten voor Roemenië

Als het duel tegen Oostenrijk ons iets heeft geleerd, dan is het toch wel dat Nederland – ondanks al die internationale topverdedigers – achterin bijzonder kwetsbaar is. Nu had dat uiteraard ook te maken met het strijdplan van de Oostenrijkers, die met hun agressieve pressievoetbal de kwetsbaarheden pijnlijk blootlegden, maar toch. De Roemenen zullen weliswaar kiezen voor een ander tactisch strijdplan, maar kunnen in de omschakeling net zo goed gevaarlijk worden. Zo wisten ze immers al viermaal tot scoren te komen. Alleen tegen België sprongen de Roemenen een stuk minder effectief met hun mogelijkheden om.

Omdat Nederland elke wedstrijd wel de nodige kansen weggeeft, lijkt een weddenschap op meer dan 0,5 doelpunten voor Roemenië zo gek nog niet. Dat is dan ook direct onze tweede van drie wedtips voor Roemenië-Nederland!

Wedtip 3: Jeremie Frimpong scoort of geeft een assist

Jeremie Frimpong was afgelopen seizoen als wingback een revelatie in de Bundesliga. Namens kampioen Bayer Leverkusen was hij in 31 duels bij maar liefst 16 doelpunten betrokken: negen als afmaker, zeven als aangever. De kans is aanzienlijk dat Ronald Koeman tegen Roemenië teruggrijpt naar een systeem met de razendsnelle Frimpong als rechtsbuiten. Al was het maar omdat de Tricolorii daar personele problemen hebben. Vaste linksback Nicusor Bancu is namelijk geschorst voor het duel met Oranje na zijn tweede gele kaart tegen Slowakije.

Omdat de verwachting is dat de Roemenen de as vast zullen zetten, zal het voor het Nederlands elftal sowieso zaak zijn om via de flanken tot mogelijkheden te komen. Voor de vleugelaanvallers van Oranje is dan ook een belangrijke rol weggelegd in het aanvalsspel. Als Frimpong inderdaad start aan de rechterkant, dan is hij een goede optie om te overwegen voor een individuele speler-weddenschap. Voor Bancu hebben de Roemenen op linksachter namelijk geen een-op-een-vervanger.

Met dat alles in het achterhoofd, spelen we als laatste van drie wedtips voor Roemenië-Nederland Jeremie Frimpong scoort of geeft een assist. Deze twee weddenschappen kun je uiteraard ook los van elkaar spelen. Dat komt met meer risico, maar de uitbetalingen zijn wel een stuk hoger. Het is net wat je wilt.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Net zoals voor de groepswedstrijden hebben we ook voor alle achtste finales uit het bomvolle speelschema van het Europese voetbalfeest hapklare en specifieke wedtips voor je opgetekend. We hebben elk duel geanalyseerd en de beste weddenschappen met dito noteringen eruit gepikt. Wedden op het EK 2024 was nooit eenvoudiger!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.