Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:09
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024: Slovenië-Denemarken

Slovenië en Denemarken komen elkaar na de EK-kwalificatie ook op het eindtoernooi zelf tegen. In die twee duels pakten de Denen vier van de zes punten, maar slikten ze wel elke keer een doelpunt. We verwachten in onze wedtips vandaag dan ook een zege voor Denemarken, maar wel eentje waarin ook de Slovenen op het scorebord komen.

Wedtip 1: Denemarken wint en beide teams scoren

Denemarken en Slovenië kwamen elkaar afgelopen jaar dus al tweemaal tegen en twee keer was het allesbehalve een walk-over voor de Scandinaviërs. Uit werd met 1-1 gelijkgespeeld en thuis werd nipt met 2-1 gewonnen, een resultaat wat uiteindelijk genoeg bleek om het EK-ticket veilig te stellen.

Beide ploegen weten dus precies wat ze van elkaar kunnen verwachten. “Slovenië is een erg sterk team”, aldus de Deense succescoach Kasper Hjulmand in aanloop naar het duel. “Ze zijn goed georganiseerd, creatief met spelhervattingen en hebben gewoon goede spelers – zowel voor- als achterin.”

De eerste en laatste keer dat Slovenië echter van de partij was op het Europees kampioenschap, in 2000, zat er geen overwinning in. En ook tegen Denemarken verwachten we dat het niet gaat lukken. Daarvoor hebben de Denen over de breedte gezien gewoon teveel kwaliteit. We zien de Slovenen echter wel scoren, want er loopt voorin wel een sluipschutter rond (zie ook later).

Onze eerste van drie wedtips voor Slovenië-Denemarken is dan ook een combi bet: Denemarken wint en beide teams scoren! Deze weddenschappen kun je uiteraard ook los van elkaar spelen.

Wedtip 2: Benjamin Sesko scoort of geeft een assist

Rond de eeuwwisseling maakte Zlatko Zahovic in de spits van Slovenië het mooie weer. Hij schoot zijn land met een karrenvracht aan doelpunten naar zowel een EK- als WK-debuut. Ruim tien jaar later hebben de Slovenen weer een parel in de spits rondlopen: de 21-jarige Benjamin Sesko.

Sesko, die ook voor Bosnië & Herzegovina had kunnen uitkomen (zijn moeder is Bosnisch), is een geboren doelpuntenmaker. In het tweede deel van het seizoen speelde hij zich met zijn werkethos en doelpunten definitief in de basis van zijn club Red Bull Leipzig. In totaal scoorde hij dit seizoen in de Bundesliga 14 goals in 31 duels en ook voor zijn land was hij bijzonder productief: 5 goals en 2 assists in 9 duels in de EK-voorrondes.

Daarmee trok hij niet alleen de interesse van diverse Engelse topclubs, maar zijn ook alle ogen op hem gericht tijdens het eindtoernooi in Duitsland. "Hij is fysiek sterk, technisch begaafd en volwassen. Er zijn niet veel spitsen zoals hij in de wereld”, aldus bondscoach Matjaz Kek in gesprek met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport.

En aangezien we de Slovenen wel zien scoren, kijken ook wij naar hem. Onze tweede van drie wedtips voor Slovenië-Denemarken komt daar dan ook uit voort: Benjamin Sesko scoort of geeft een assist! En ook deze weddenschappen zijn weer los te spelen, waarbij we hem wel eerder als doelpuntenmaker dan als aangever zien.

Wedtip 3: Rasmus Hojlund scoort een doelpunt

Niet alleen de Slovenen hebben een jonge goalgetter in de gelederen. Aan de andere kant hebben de Denen Rasmus Hojlund. De ‘Deense Haaland’ wist in zijn eerste seizoen bij Manchester United niet iedereen te overtuigen, maar de klasse druipt er bij tijd en wijlen toch echt vanaf.

Hojlund is een afmaker pur sang, die bij zijn basisdebuut voor de nationale ploeg indruk maakte met een hattrick tegen Finland. En omdat hij geen plek kreeg in de Deense WK-selectie, is de goaltjesdief er veel aan gelegen om te vlammen op zijn eerste grote eindtoernooi. Te beginnen met een glansprestatie tegen Slovenië?

Wij zien de Deense spits wel zijn doelpuntje meepikken en spelen hem in onze laatste van drie wedtips voor Slovenië-Denemarken. We gokken erop dat Rasmus Hojlund scoort!

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Een goede voorbereiding is zeker als het op het wedden op het EK 2024 aankomt het halve werk. Om je daarbij zo goed mogelijk te helpen, hebben we voor alle wedstrijden van het EK voetbal in Duitsland de meeste kansrijke weddenschappen met beste noteringen in praktische wedtips gevangen. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.