Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
16:49
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024 finale: Spanje-Engeland

'Football is coming home!' Is het na 58 jaar eindelijk weer eens raak voor [Engeland]/sportweddenschappen/voetbal/ek-2024/engeland) of kroont Spanje zich in het Olympiastadion in Berlijn voor de vierde keer tot Europees kampioen? We verwachten in onze wedtips vandaag het laatste: een overwinning voor een superieur Spanje in een attractieve finale van het EK 2024.

Wedtip 1: Spanje wint van Engeland in de EK 2024 finale

“De finale is de belangrijkste wedstrijd van ons leven.” Matchwinnaar Ollie Watkins wond er na de gewonnen halve finale tegen Nederland (2-1) in gesprek met ITV geen doekjes om. Het is de tweede opeenvolgende EK-finale voor de ploeg van manager Gareth Southgate en een nieuwe kans om geschiedenis te schrijven en eindelijk weer eens een groot eindtoernooi te winnen. Komt het voetbal na 58 jaar opnieuw thuis?

Daarvoor zullen The Three Lions wel langs drievoudig Europees kampioen Spanje moeten. Met afstand dé ploeg van het toernooi. Onder trainer Luis de la Fuente is het Spaans voetbalelftal uitgegroeid tot een aanvalsmachine met dodelijk effectief tiki-taka-voetbal als handelsmerk. “Spanje heeft een geweldig team. Ze hebben zoveel goede spelers”, aldus Watkins. “Maar dat hebben wij ook.”

Uitgerekend tegen Nederland speelde Engeland wellicht zijn beste wedstrijd van het toernooi. Vooral in de eerste helft lieten de Engelsen bij vlagen zien waarom de bookmakers ze voorafgaande aan het toernooi tot de grootste favorieten voor EK-winst rekenden. Na het vroege doelpunt van Xavi Simons schakelden ze een tandje bij en toonden voor het eerst hun ware gezicht op dit toernooi.

Een dergelijke prestatie wordt opnieuw gevraagd in de EK-finale tegen La Roja, maar dan 90 (of 120) minuten lang. Alleen dan maken The Three Lions een kans om het tot dusverre superieure Spanje een halt toe te roepen en de Henri Delaunay-beker mee te nemen over het Kanaal. We zien het echter niet gebeuren. De Spanjaarden voetballen niet alleen makkelijker, ook tegen landen met een defensief strijdplan (Frankrijk, Engeland, …), maar hebben ook in alle duels tot dusverre de volledige controle gehad. En ze speelden toch niet tegen de minste teams.

Onze eerste van drie wedtips voor de EK 2024 finale Spanje-Engeland is dan ook een ouderwetse 1X2-weddenschap: Spanje wint van Engeland! Vind je de uitbetaling te min? Dan is het een optie om deze bet te combineren met bijvoorbeeld meer dan 2,5 doelpunten, onze tweede tip van de dag.

Wedtip 2: Meer dan 2,5 doelpunten

Spanje scoorde tot dusverre 13 doelpunten in zes EK-wedstrijden. En dat hadden er nog veel meer kunnen zijn als het Spaanse vizier in bepaalde wedstrijden wat scherper had gestaan. Engeland was tot dusverre een stuk minder trefzeker, maar de Engelsen beschikken nog altijd over ongelofelijk veel talent in het aanvallende compartiment.

Dat blijkt vooral wanneer het team van Southgate op achterstand komt, zoals tegen Nederland (2-1). Het lijkt de kickstart voor The Three Lions om het tactisch juk van de manager van zich af te gooien en frank en vrij de aanval te zoeken. Omdat de kans aanzienlijk is dat de Engelsen in de EK-finale snel in de achtervolging moeten, achten we het niet uitgesloten dat het duel veel weg zal hebben van Spanje-Frankrijk (2-1); een tot ieders verrassing zeer attractieve en open wedstrijd.

En gezien het aanvallende potentieel van beide teams is een weddenschap op meer dan 2,5 doelpunten allesbehalve een gekke gok. Dat is dan ook direct onze tweede van drie wedtips voor Spanje-Engeland.

Wedtip 3: Lamine Yamal scoort of geeft een assist

Het is voorlopig niet alleen het toernooi van Spanje, maar ook van Lamine Yamal. Als enige minderjarige verbreekt de tiener de nodige records op het EK voetbal in Duitsland. Met zijn basisplaats tegen Kroatië werd hij al de jongste speler ooit, met zijn treffer tegen Frankrijk kroonde hij zich met 16 jaar en 362 dagen tot jongste doelpuntenmaker ooit in de halve finales van een EK of WK. Daarmee stootte hij Pelé van de troon. Om maar aan te geven hoe bijzonder de nieuwe held van La Roja is.

Yamal is voor zijn leeftijd ongelofelijk volwassen. Hij speelt zijn wedstrijden als een veteraan: zonder enige vorm van spanning. Daarnaast is hij bijzonder bepalend voor het spel van het Spaans voetbalelftal. In eerdere wedstrijden was hij beslissend met (voor)assist, nu ook met doelpunten. Heeft het supertalent het beste voor het laatst bewaard? Yamal hoopt na zijn verjaardag op zaterdag op zondag opnieuw te kunnen vieren: met de EK-winst op zak. “Ik wil winnen, winnen en nog eens winnen”, sprak hij na afloop van de halve finale tegen Frankrijk.

We zien eigenlijk wel een hoofdrol weggelegd voor Yamal. Niet alleen omdat hij nu zijn doelpuntenrekening geopend heeft, maar bovenal omdat hij een speciaal talent is. En speciale spelers staan op tijdens de belangrijkste momenten, zoals hij deed met zijn prachtige gelijkmaker tegen Les Bleus. Onze laatste van drie wedtips voor Spanje-Engeland is dan ook Lamine Yamal scoort of geeft een assist.

Als Yamal trouwens met scherp schiet in de finale van het EK 2024 dan wordt hij met 17 jaar en 1 dag de jongste speler ooit die scoort in de finale van een groot eindtoernooi. Ook dit record staat momenteel nog op naam van Pelé. De Braziliaan was in de finale van het WK 1958 exact 17 jaar en 249 dagen oud toen hij twee keer het net vond tegen Zweden. Het zou het prachtige jongensboek van Yamal compleet maken.

BetMGM ook na EK 2024 dé plek voor voetbalweddenschappen!

Na de finale is het niet meer mogelijk om te wedden op het EK 2024. Maar niet getreurd: bij BetMGM vind je ook na zondagavond nog een brede waaier aan voetbalweddenschappen om te spelen – zowel pre-match als live. Doe dat uiteraard wel op een slimme manier. Hou het plezier, speel verantwoord!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.