Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:09
BetMGMBetMGM

Spanje-Frankrijk halve finales: Wedtips EK 2024

La Roja versus Les Bleus. In de Allianz Arena in München nemen Spanje en Frankrijk het dinsdagavond tegen elkaar op in de halve finales van het EK 2024. De Spanjaarden hebben dit toernooi tot dusverre het meest overtuigd, maar krijgen met Frankrijk een zeer taaie tegenstander op weg naar een mogelijke vierde Europese titel. We verwachten in onze wedtips vandaag dan ook een tactisch steekspel zonder al teveel vermaak (en doelpunten).

Wedtip 1: Gelijkspel tussen Spanje en Frankrijk

Spanje is zonder twijfel de ploeg van het toernooi en de grootste kanshebber op EK-winst. De mannen van Luis de la Fuente halen met attractief spel de gewenste resultaten. Na een 9 op 9 in de groepsfase werden in de knock-outfase achtereenvolgens Georgië (4-1) en Duitsland (2-1 na verlenging) opzij gezet. Nu wacht met vicewereldkampioen Frankrijk opnieuw een lastige horde op weg naar de EK-finale in Berlijn.

Op basis van het getoonde spel en de statistieken is La Roja – ook zonder de geblesseerde Pedri en de geschorste Daniel Carvajal en Robin Le Normand – in de halve finale tegen Les Bleus de gedoodverfde favoriet. De Fransen hebben namelijk nog geen moment weten te overtuigen. Het spel is stroperig, sterspeler Kylian Mbappé worstelt met zijn vorm en bovendien lijken de Fransen het scoren verleerd. In vijf duels wist de equipe van Didier Deschamps pas drie keer te scoren: twee eigen doelpunten en een strafschop. Uit open spel werd dit toernooi dus nog niet gescoord!

En toch is Frankrijk allesbehalve kansloos tegen Spanje. Deschamps gaat tegen de Spanjaarden namelijk doen wat hij eerder tegen België en Portugal ook al succesvol deed: de tegenstander neutraliseren door diens sterke punten zo zwak mogelijk te maken. Dat hij daarmee ook al het voetbal uit een wedstrijd haalt, zal hem verder een zorg zijn. Het zijn de ingrediënten voor een schaakspel met een remise als enige logische uitkomst.

Daarom gaan we in onze eerste van drie wedtips voor de halve finale Spanje-Frankrijk voor een gelijkspel na reguliere speeltijd. Als je denkt dat Spanje zich onder het Franse strijdplan weet uit te spelen, dan is een weddenschap op een overwinning voor La Roja of in ieder geval het bereiken van de volgende ronde een meer dan prima alternatief. Wij vrezen echter voor een tactisch gevecht dat niet binnen 90 minuten gaat worden beslist.

Wedtip 2: Minder dan 0,5 doelpunten in de eerste helft

Frankrijk gaat zich dus van kiet af aan richten op het neutraliseren van de Spaanse aanvalsmachine. De passlijnen naar Nico Williams en Lamine Yamal zullen worden afgeschermd en Les Bleus zal er alles aan doen om de Spaanse machinekamer, de tandem Rodri en Fabio Ruiz, vakkundig te ontregelen. Daarnaast zal Frankrijk massaal terugplooien, om het veld zo klein mogelijk te maken en te speculeren op de counter. Zolang het 0-0 blijft, zal de halve finale Spanje-Frankrijk dan ook allesbehalve een attractief kijkspel zijn.

Omdat angst in deze fase van het toernooi regeert en de Franse defensie – in tegenstelling tot de aanval – wel op punt staat, lijkt een doelpuntloos eerst bedrijf een meer dan reële optie voor een succesvolle weddenschap. En dat zien we ook terug in de cijfers: Les Bleus gingen tot dusverre elke EK-wedstrijd met 0-0 de rust in. Onze tweede van drie wedtips voor Spanje-Frankrijk in de halve finales van het EK 2024 is dan ook minder dan 0,5 doelpunten in de eerste helft!

Wedtip 3: Dani Olmo scoort of geeft een assist

Pedri komt dit EK door een knieblessure niet meer in actie, maar de Spanjaarden hebben met Dani Olmo al de perfecte vervanger in hun rangen. Hij loste zijn onfortuinlijke landgenoot in de gewonnen achtste finale tegen Duitsland al na acht minuten af en deed dat naar behoren. Wat heet: Olmo zette La Roja op voorsprong en stond met een assist op Merino aan de basis van de zwaar bevochten zege in het hol van de leeuw. Daarnaast maakte hij grote indruk met gevaarlijke penetraties en slimme passjes in de vijandelijke zestien.

De creativiteit van de Spaanse nummer tien is één van de vele wapens van La Roja om de Franse muur te slachten. En hoewel dat allesbehalve makkelijk gaat worden, zijn we er zeker van dat de middenvelder van RB Leipzig erbij betrokken zal zijn als deze muur in München valt. Hij staat immers al op 2 goals en 2 assist in vier duels, waarvan hij er slechts twee ‘volledig’ speelde. We sluiten onze wedtips voor Spanje-Frankrijk dan ook af met Dani Olmo scoort of geeft een assist. Het staat je uiteraard vrij om deze weddenschappen los te spelen. Dat komt niet zonder risico, maar levert mogelijkerwijs wel meer op.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Bij BetMGM Nederland vind je een brede waaier aan weddenschappen om mee te wedden op het EK 2024 in Duitsland. Om je daarbij zo goed mogelijk te helpen, hebben we alle wedstrijden uit het speelschema voor je geanalyseerd en de kansrijkste uitkomsten met de beste noteringen geselecteerd in hapklare wedtips, zoals hierboven. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.