Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
16:56
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024 Achtste Finales: Spanje-Georgië

EK-debutant en toernooi-surprise Georgië botst in de achtste finales op een oude bekende: Spanje. De Kruisvaarders (Jvarosnebi) hadden het niet slechter kunnen treffen. Het EK-sprookje eindigt naar alle waarschijnlijkheid dan ook in Keulen. We gaan zodoende in onze wedtips vandaag voor een doelpuntrijke Spaanse zege.

Wedtip 1: Meer dan 1,5 doelpunten in de eerste helft

Georgië kent een droomdebuut op het Europees kampioenschap voetbal. Na tegen Tsjechië (1-1) het eerste punt op een eindtoernooi te hebben kunnen vieren, kon de champagne na het gewonnen slotduel met Portugal (2-0) pas écht rijkelijk vloeien. De stuntzege zorgde er namelijk voor dat de Georgiërs zich als één van de vier beste nummers drie plaatsten voor de laatste zestien. “Dit is de mooiste dag van mijn leven”, jubelde steraanvaller Khvicha Kvaratskhelia na afloop van het laatste fluitsignaal, terwijl zijn landgenoten al dansend de straten van Tbilisi opgingen.

Voor de EK-debutant gaat het toernooi op zondag 30 juni verder in het RheinEnergieStadion te Keulen. Daar wacht een duel met de nummer een van groep B: de nog ongeslagen topfavoriet Spanje. Beide landen kwamen elkaar ook al tegen in de EK-kwalificatie. In beide wedstrijden was de drievoudig Europees kampioen een maatje te groot. In Valladolid zegevierde La Roja in november vorig jaar met 3-1, twee maanden eerder ging de ploeg van Willy Sagnol in eigen huis met maar liefst 7-1 onderuit. Om maar de krachtsverhoudingen aan te geven.

En hoewel Georgië lering heeft getrokken uit die nederlagen, zou alles anders dan een overwinning voor Spanje een stunt van jewelste zijn. We zien het niet gebeuren, al was het maar omdat de Spanjaarden zich niet zo hautain zullen opstellen als de Portugezen, die met een B-team de Kruisvaarders te lijf gingen. Nee, we denken dat La Roja spijkers met koppen wil slaan en in de eerste helft direct afstand wil nemen. Op die manier is het ook eenvoudiger om het restant van het duel nog wat spelers extra rust te geven met het oog op de kwartfinales.

Omdat in de laatste drie ontmoetingen tussen beide teams allebei twee of meer goals voor de pauze vielen, is onze eerste van drie wedtips voor de achtste finale Spanje-Georgië ook als volgt: Meer dan 1,5 doelpunten in de eerste helft!

Wedtip 2: Georgië scoort meer dan 0,5 doelpunten

Hoewel Georgië in de voorrondes voor het EK in Duitsland tweemaal een pak op de broek kreeg van Spanje, wist het in beide duels wel tot scoren te komen. Dus waarom zou dat niet opnieuw kunnen? Sowieso wist de EK-debutant in elke wedstrijd tot dusverre succesvol de weg naar het vijandelijke doel te vinden.

Tel daarbij op het feit dat de Georgiërs niets te verliezen hebben, en we zien Kvaratskhelia en co wel minimaal één keer op het scorebord komen. Onze tweede van drie wedtips voor Spanje-Georgië in de achtste finales van het EK 2024 is dan ook simpel: Georgië scoort meer dan 0,5 doelpunten!

Wedtip 3: Lamine Yamal scoort of geeft een assist

Voor Lamine Yamal zal de achtste finale tegen Georgië er een met een speciaal tintje zijn. Tegen de Jvarosnebi maakte hij op 8 september 2023 niet alleen op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor de Spaanse nationale ploeg, hij scoorde ook direct zijn eerste treffer in het shirt van La Roja. De jongste EK-speler ooit zal graag opnieuw belangrijk zijn.

Omdat de Georgiërs naar verwachting weer met hun hele ziel en zaligheid voor de pot gaan hangen, zullen de Spanjaarden van creatievelingen als Yamal afhankelijk zijn om door de defensieve stellingen heen te komen. Met dit alles in het achterhoofd lijkt een weddenschap op Lamine Yamal scoort of geeft een assist zeer plausibel. Dit is dan ook direct onze laatste van drie wedtips voor Spanje-Georgië.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Wie succesvol wil wedden op het EK 2024 moet het spel verantwoord en slim spelen. Om je daarbij van dienst te zijn, hebben we bij BetMGM alle wedstrijden uit het bomvolle speelschema voor je geanalyseerd en de beste weddenschappen met dito noteringen voor je verzameld in handige wedtips, zoals hierboven. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.