Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
21:18
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024: Spanje-Italië

Spanje tegen Italië is, na Denemarken-Engeland, het tweede topaffiche van donderdag 20 juni. Beide ploegen kwamen elkaar de laatste jaren veelvuldig tegen, met wisselend succes. De laatste keer, in de Nations League, was het echter raak voor La Roja. En we zien dat wel weer gebeuren. We gaan in onze wedtips vandaag dan ook voor een Spaanse zege, met de nodige goals.

Wedtip 1: Spanje wint van Italië

Spanje opende het EK voetbal in Duitsland met een relatief eenvoudige zege op [Kroatië]/sportweddenschappen/voetbal/ek-2024/kroatie#filter/football/all/all/croatia) (3-0), terwijl titelhouder Italië de nodige moeite kende met Albanië (2-1). Wat dat betreft lijken de krachtsverhoudingen in groep B duidelijk. Sowieso staat La Roja als ploeg een stuk verder dan de Azzurri. Dat bleek ook wel tijdens de halve finale van het finaletoernooi van de Nations League. In het met 2-1 gewonnen duel was Spanje weliswaar véél beter, maar had het moeite om dat krachtsverschil in doelpunten om te zetten.

In het openingsduel tegen de Kroaten lieten de Spanjaarden zien ook een stukje effectiviteit te hebben toegevoegd aan hun aanvalsspel. En hoewel we er zeker van zijn dat Luciano Spalletti een plan weet te verzinnen om de Italianen zo goed mogelijk te wapenen tegen de Spaanse aanvalsgolven, zullen ze er voor de ietwat onervaren Italiaanse defensie – vroeg of laat – toch teveel aan zijn.

In onze eerste van drie wedtips voor Spanje-Italië gaan we dan ook voor de meest logische uitkomst: Spanje wint van Italië!

Wedtip 2: Meer dan 2,5 doelpunten

In de openingsduels van groep B vielen er telkens drie doelpunten. En dat hadden er meer kunnen zijn als het vizier in bepaalde situaties nét wat scherper had gestaan. Zo had Kroatië minimaal één keer moeten scoren tegen de Spanjaarden, maar zelfs vanaf elf meter wist het Balkanland niet toe te slaan.

Het feit dat de Kroaten veel kansen wisten te creëren tegen La Roja geeft eveneens aan dat er voor de Italianen mogelijkheden liggen om de Spaanse verdediging pijn te doen. Aan de andere kant, is er bij de Azzurri ook allesbehalve sprake van een onbreekbare Italiaanse muur. De tijden van catenaccio zijn al lang en breed voorbij.

Tel daarbij op dat de laatste twee ontmoetingen tussen beide teams eindigden in een 2-1 zege voor Spanje, en een doelpuntrijk duel lijkt zeer waarschijnlijk. De tweede van drie wedtips voor Spanje-Italië is zodoende meer dan 2,5 doelpunten!

Wedtip 3: Pedri scoort of geeft een assist

Pedri is een zeer belangrijke spil in het Spaanse aanvalsspel. De nog altijd maar 21-jarige Spanjaard is onder bondscoach Luis de la Fuente de meest vooruitgeschoven middenvelder. Op ‘tien’ moet Pedri voor de ideeën zorgen en zijn medespelers in stelling brengen. Iets wat hem tegen Kroatië eenmaal lukte: een bekeken balletje op Fabian Ruiz, die zich vervolgens knap vrijspeelde en de bal langs doelman Dominik Livaković schoot.

In het laatste oefenduel voor het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland, tegen Noord-Ierland (5-1), stond hij ook tweemaal aan het kanon. Om maar te illustreren dat Pedri in zijn huidige rol niet alleen als aangever, maar ook als doelpuntenmaker kan fungeren. Bovendien geeft het aan dat het met de vorm van de Spaanse ‘tien’ wel goed zit.

Omdat we verwachten dat de Spanjaarden op het scorebord zullen komen, zien we de jonge middenvelder van Barcelona wel bij één of meer doelpunten betrokken zijn. De laatste van drie wedtips voor Spanje-Italië is derhalve Pedri scoort of geeft een assist. Je kunt deze weddenschappen uiteraard ook los spelen. Dat geeft wat meer risico, maar ook hogere noteringen.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

De beste trainers winnen wedstrijden door te zien waar er kansen liggen om succesvol te zijn. Eenzelfde aanpak is nodig voor meer succes met wedden op voetbal, en het EK 2024 in het bijzonder. Wij helpen graag een handje met praktische wedtips en de kansrijkste weddenschappen met de beste odds voor alle EK-wedstrijden. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.