Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:10
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024: Tsjechië-Turkije

Tsjechië en Turkije sluiten de groepsfase af in het Volksparkstadion in Hamburg. Voor de Turken opnieuw een ‘thuiswedstrijd’. En gezien de verschillen klein zijn tussen beide landen, zou dat weleens de doorslag kunnen geven. Wij gaan in onze wedtips vandaag dan ook voor een nipte overwinning van Turkije.

Wedtip 1: Turkije wint van Tsjechië

Turkije heeft aan een gelijkspel genoeg om de tweede plek in groep F en kwalificatie voor de achtste finales op het EK 2024 veilig te stellen. Maar de mannen van bondscoach Vincenzo Montella willen meer. “We zijn een sterk team. We willen de volgende wedstrijd winnen en doorstoten uit de groep”, aldus de Turkse aanvaller Yunus Akgun na afloop van Turkije-Portugal (0-3).

Tsjechië heeft niets aan een gelijkspel, voor hen is een overwinning het enige dat ze verder helpt in het toernooi. Voor de Tsjechische leeuwen (Cesti Lvi) is het alles of niets in Hamburg. En dan spelen ze ook nog eens in het Turkse hol van de leeuw, aangezien de tribunes in het Volksparkstadion – net als in het Signal Iduna Park eerder – rood en wit zullen kleuren met duizenden Turkse supporters.

Dat alles, in combinatie met het feit dat Turkije de laatste drie duels met Tsjechië telkens wist te winnen, maakt dat we neigen naar een overwinning voor Montella en zijn mannen. Onze eerste van drie wedtips voor Tsjechië-Turkije is zodoende een simpele 1X2 weddenschap: Turkije wint van Tsjechië!

Wedtip 2: Meer dan 2,5 doelpunten

De Georgische doelman Giorgi Mamardashvili was de ‘man of the match’ in het duel met Tsjechië (1-1). Hij slikte maar één doelpunt ondanks een expected goal-waarde (xG) van maar liefst 3.65. Om maar aan te geven dat de Tsjechen – als ze willen voetballen (iets wat ze tegen Portugal overigens niet deden) – tot genoeg kansen kunnen komen. In de do-or-die-wedstrijd tegen Turkije wordt meer van dat gevraagd, alleen moet het wel wat efficiënter.

Voor de Turken maakt het niet uit tegen wie ze spelen. Ze willen hoe dan ook ‘lekker voetballen’. Aangespoord door het fanatisme van de tribune zoeken de mannen van Montella tot dusverre in elk EK-duel vol enthousiasme de aanval. Met wisselend resultaat, maar zeker niet zonder mogelijkheden. Dat zal tegen Tsjechië niet anders zijn, denken we zo.

In onze tweede van drie wedtips voor Tsjechië-Turkije lijkt een doelpuntrijk duel dan ook geen verkeerde gok. We zien dan ook wel waarde in meer dan 2,5 doelpunten.

Wedtip 3: Arda Güler scoort of geeft een assist

Arda Güler stal de show in de eerste wedstrijd met een prachttreffer bij zijn EK-debuut, maar de 19-jarige aanvallende middenvelder van Real Madrid moest het duel tegen Portugal desondanks vanaf de bank beginnen. Niet uit tactische overwegingen, maar omdat hij gewoonweg fysiek niet fit was. Het is de verwachting dat hij tegen Tsjechië wel weer in de basis begint.

Gezien het belang van de wedstrijd, verwachten we opnieuw een glansprestatie van de sterspeler van Turkije. Onze laatste van drie wedtips voor Tsjechië-Turkije is er zodoende een met dubbele kans: Arda Güler scoort of geeft een assist. Deze weddenschap leverde ons eerder dit EK, tijdens Turkije-Georgië, ook al een mooie uitbetaling op. Dus waarom niet weer?

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Een goed begin is het halve werk, zeker ook als je gaat wedden op het EK voetbal in Duitsland. Niet in de laatste plaats omdat geen duel hetzelfde is en ook als zodanig moet worden benaderd. Om je hierbij optimaal te helpen, hebben we reeds alle EK-wedstrijden voor je geanalyseerd en de gunstigste weddenschappen met de beste odds opgetekend in handige wedtips voor het EK 2024. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.