Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
14:51
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024: Turkije-Georgië

Georgië debuteert op het Europees kampioenschap voetbal in Dortmund met een duel tegen Turkije, wat daar kan rekenen op hartstochtelijke steun van het ‘thuispubliek’. De kans dat het Georgisch voetbalelftal iets overhoudt aan deze wedstrijd lijkt ons dan ook bijzonder klein. We verwachten in onze wedtips vandaag dan ook niets anders dan een Turkse zege, met een hoofdrol voor Arda Güler, de nieuwe trots van de natie.

Wedtip 1: Turkije wint van Georgië

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: Turkije gaat het EK in Duitsland in het Signal Iduna Park aftrappen met een overwinning op debutant Georgië. Juist het feit dat de Jvarosnebi (Kruisvaarders) hun debuut maken, zal – zeker in de eerste wedstrijd op het allerhoogste podium – voor de nodige extra zenuwen zorgen. En daarvan kan het zeer frivole en talentvolle Turks voetbalelftal optimaal profiteren.

Tel daarbij op het feit dat Turkije in Dortmund met de vele Turken op de tribune een verkapte thuiswedstrijd speelt, en een andere uitslag dan een zege voor de ‘thuisploeg’ lijkt ondenkbaar. Onze eerste van drie wedtips voor Turkije-Georgië is dan ook rechttoe rechtaan: Turkije wint van Georgië!

Wedtip 2: Georgië scoort meer dan 0,5 doelpunten

Hoewel we Turkije als de grote favoriet zien voor het duel met Georgië, verwachten we niet dat het per se van een leien dakje zal gaan voor de ploeg van Vincenzo Montella. En dat heeft vooral te maken met een euvel dat bij veel Turkse (nationale) teams optreedt: de enorme foutenlast wanneer de bal niet in bezit is.

Turkse spelers brengen de schoonheid van straatvoetbal naar het stadion, maar vergeten daarbij dikwijls de organisatie. Juist daarom spelen de Turken vrijwel nooit makkelijke wedstrijden, en gaat deze clash tegen Georgië straks ook als zodanig de geschiedenisboeken in.

We zien de Georgische aanvallers, met sterspeler Khvicha ‘Kvaradona’ Kvaratskhelia voorop, ook wel profiteren van de defensieve foutjes die toch in het frivole Turkse spel verscholen zitten. Daarom schrijven we voor onze tweede van drie wedtips voor Turkije-Georgië dan ook Georgië scoort meer dan 0,5 doelpunten op.

Wedtip 3: Arda Güler scoort of geeft een assist

Supertalenten Kenan Yıldız en Arda Güler zijn de personificaties van het vernieuwde Turks voetbalelftal. De een is spits bij Juventus, de ander middenvelder bij Real Madrid. En hoewel Güler – door een blessure én de moordende concurrentie in de as van de Koninklijken – nog geen basisplaats heeft af weten te dwingen, staan zijn exceptionele kwaliteiten niet ter discussie. Alleen al in de laatste drie competitieduels voor zijn club was hij telkens goed voor minimaal éen doelpunt en creëerde hij diverse grote kansen voor zijn ploeggenoten.

De verwachting is dat Güler tijdens het EK in Duitsland op ‘tien’ wordt gepositioneerd door Montella, waardoor hij genoeg kansen zal krijgen om zich als afmaker dan wel aangever te onderscheiden. We mikken in onze laatste van drie wedtips voor Turkije-Georgië dan ook op een bijdrage aan minimaal een Turks doelpunt van het jonge talent: Arda Güler scoort of geeft een assist! Uiteraard kun je deze weddenschappen ook los spelen, alleen is de notering dan logischerwijs minder.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als je besluit te gaan wedden op het EK 2024. En aangezien geen wedstrijd hetzelfde is, moet je deze ook als zodanig benaderen. Wij hebben je reeds wat werk uit handen genomen: door alle wedstrijden van het EK voetbal in Duitsland te analyseren en de meest kansrijke weddenschappen met de beste odds te vangen in verschillende praktische wedtips. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.