Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
19:48
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024: Turkije-Portugal

Het affiche Turkije-Portugal is bijna vaste prik in de groepsfase van het EK voetbal. Beide landen stonden driemaal eerder tegenover elkaar in deze fase van het toernooi (1996, 2000, 2008) en telkens met winst voor Portugal. We geloven dat deze trend zich doorzet, de vurige steun van de Turkse fans ten spijt.

Wedtip 1: Portugal wint van Turkije én beide teams scoren

​​“We willen de geest van het EK van 2008 nieuw leven inblazen.” Als het aan aanvoerder Hakan Çalhanoglu ligt dan is de overwinning op Georgië (3-1) het begin van een nieuw Turks sprookje op een Europese eindronde. In 2008 haalden het Turks voetbalelftal de halve finales, in 2024 droomt een nieuwe generatie van een herhaling van dat kunstje. Om die missie zo eenvoudig mogelijk te maken, is een goed resultaat tegen Portugal gevraagd. De winnaar van Turkije-Portugal stoot immers als groepswinnaar door naar de achtste finales en kent een betere route richting de EK-finale.

Er is beide landen dan ook veel aan gelegen om als winnaar uit de strijd te komen. De EK voetbal geschiedenis geeft de Turken echter weinig kans, aangezien ze de Portugezen op een Europees eindtoernooi nog nooit wisten te verslaan. En dan beschikken de Portugezen nu misschien ook nog eens over de beste selectie in jaren, zeker in aanvallend opzicht. Het was niet voor niets dat Tsjechië ervoor koos om rond hun eigen zestien meter een menselijke muur op te trekken. Het ‘betonvoetbal’ leverde ook bijna een resultaat op, maar in de slotfase moesten de Tsjechen alsnog capituleren (2-1).

Turkije zal naar verwachting kiezen voor een meer aanvallende aanpak, maar hoogstwaarschijnlijk eveneens tegen een nederlaag aanlopen. Vandaar dat we in onze eerste van drie wedtips voor Turkije-Portugal gaan voor een combinatie weddenschap: Portugal wint van Turkije én beide teams scoren. Om het risico op verlies te verkleinen, kun je deze weddenschappen uiteraard ook los van elkaar spelen.

Wedtip 2: Meer dan 1,5 doelpunten in de eerste helft

Turkije speelt opnieuw in Dortmund. En dat betekent weer een ‘thuiswedstrijd’ op vreemde bodem. Het Signal Iduna Park zal wederom rood en wit kleuren met duizenden fanatieke supporters op de tribune. Hun onvoorwaardelijke enthousiasme zal aanstekelijk werken en hun landgenoten vanaf het allereerste fluitsignaal naar voren stuwen.

De Portugezen vergaten in de eerste helft tegen Tsjechië – ondanks 74% balbezit – door te drukken, maar zullen dat tegen de Turken niet nalaten. Niet alleen om de Turkse fans zo snel mogelijk stil te krijgen, maar ook om enige hoop op een goed resultaat bij de tegenstand zo snel mogelijk de kop in te drukken. Twee vliegen in één klap zeg maar.

Daarom kiezen we in onze tweede van drie wedtips voor Turkije-Portugal voor meer dan 1,5 doelpunten in de eerste helft!

Wedtip 3: Bruno Fernandes scoort of geeft een assist

Aanvoerder en superster Cristiano Ronaldo is bij Portugal logischerwijs de speler waar alles om draait, maar Bruno Fernandes is voor het aanvalsspel van de ploeg van Roberto Martinez zo mogelijk nóg belangrijker. Hij is – net als bij zijn club Manchester United – het creatieve brein op het middenveld. Hij laat zijn teamgenoten beter spelen en stelt ze in staat om zich te onderscheiden.

Ook tegen Tsjechië creëerde Fernandes weer enkele goede mogelijkheden. Zo wist hij in de eerste helft op meesterlijke wijze Ronaldo diep te sturen, maar de EK-topscorer aller tijden faalde oog in oog met keeper Jindrich Stanek. Daarnaast nam de middenvelder ook meerdere keren zelf het doel van de tegenstander onder vuur.

Omdat we Portugal succesvol zien zijn tegen Turkije, verwachten we ook minstens één bijdrage van Fernandes. We spelen in onze laatste van drie wedtips voor Turkije-Portugal dan ook Bruno Fernandes scoort of geeft een assist! Wees vrij om deze dubbele kans weddenschap ook los te spelen.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Een goede voorbereiding is, ook als het om wedden op het EK 2024 aankomt, het halve werk. Om je werk uit handen te nemen, hebben we reeds alle wedstrijden van het EK voetbal in Duitsland voor je geanalyseerd en de beste odds voor ieder duel verzameld in hapklare wedtips, zoals hierboven. Doe er vandaag nog je voordeel mee!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.