Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
14:43
BetMGMBetMGM

Wedtips EK 2024 Achtste Finales: Zwitserland-Italië

Italië is voor de achtste finales van het EK 2024 terug op heilige grond: het Olympiastadion in Berlijn. Op de plek waar de Azzurri in 2006 de wereldtitel vierden, wacht nu een clash met Zwitserland. En hoewel de Zwitsers deze eeuw nog niet wisten te winnen van de laarsbewoners, lijkt daar nú het ideale moment voor. We verwachten in onze wedtips vandaag een intens duel met verrassende uitkomst.

Wedtip 1: Minder dan 0,5 doelpunten in de eerste helft

Bondscoach Murat Yakin van Zwitserland was op het veld al een begaafd tacticus, als trainer is dat niet anders. Hij weet zijn team op dit eindtoernooi keer op keer zó neer te zetten dat de tegenstander wordt verrast en zijn spelers optimaal in hun kracht komen te spelen. Mede daardoor wist de Nati zich ongeslagen te plaatsen voor de achtste finales op het EK 2024. In het slotduel tegen Duitsland mocht het zelfs tot de 92e minuut dromen van groepswinst, maar dat was buiten supersub Niclas Füllkrug gerekend (1-1).

“Ik vergelijk voetbal met schaken”, liet Yakin na de gewonnen EK-ouverture met Hongarije (3-1) weten. “We focussen ons op het optimaal benutten van onze sterk punten.” Daarbij gebruikt de 49-jarige Zwitserse keuzeheer zijn spelers als vleesgeworden schaakstukken, die ieder duel een andere opdracht hebben. Ga er dan ook maar vanuit dat de Nati weer met een tactisch (master)plan uitpakt tegen Italië.

Aangezien de Italiaanse bondscoach Luciano Spalletti ook bekend staat als tactische grootmeester, is de kans niet onwaarschijnlijk dat de eerste van acht achtste finales op het EK in Duitsland uitdraait op een ‘schaakpartij’ tussen de krijtlijnen. Tel daarbij op het feit dat beide ploegen sowieso vanaf het begin niet va-banque zullen spelen, en een voorzichtige eerste helft ligt in de lijn der verwachtingen.

In onze eerste van drie wedtips voor de achtste finale Zwitserland-Italië gaan we dan ook voor: minder dan 0,5 doelpunten in de eerste helft. Daar zit wat ons betreft wel muziek in.

Wedtip 2: Draw No Bet Zwitserland

Zwitserland liet tegen Duitsland zien dat het zich kan meten met de favorieten voor de Europese titel. Of ze in ieder geval toch flink kan frustreren. De Italianen golden voor het begin van dit toernooi als één van de vele kandidaten voor EK-winst, maar de Azzurri hebben nog geen enkele keer weten te overtuigen. Ook tegen Kroatië was het weer niet grootst wat de titelhouder liet zien.

Niet heel vreemd, aangezien Italië een team in transitie is. Niet alleen is Spalletti – enigszins noodgedwongen – aan het verjongen geslagen, ook de spelopvatting is gewijzigd: van catenaccio naar combinatievoetbal. Dat maakt dat duels van de Azzurri leuker zijn om te kijken, maar er zeker geen sprake meer is van een onkreukbare Italiaanse defensie. Niet verliezen van Zwitserland is dan ook allerminst een zekerheid.

We spelen in onze tweede van drie wedtips voor Zwitserland-Italië in de achtste finales van het EK 2024 dan ook op de verrassing: draw no bet Zwitserland. Oftewel elke overwinning van de Nati binnen 90 minuten is kassa, bij een gelijkspel krijg je je inzet terug. Uiteraard staat het je ook vrij om in te zetten op een zege van de Zwitsers, maar dat komt wel met wat meer risico.

Wedtip 3: Dan Ndoye scoort of geeft een assist

Dat het achterin bij de Italië al lang niet meer potdicht zit, bleek wel in de eerste drie EK-duels. Zowel tegen Albanië (2-1), Spanje (0-1) als Kroatië (1-1) moest Gianluigi Donnarumma de bal uit zijn net vissen. En zonder de in een topvorm verkerende sluitpost van PSG waren dat er waarschijnlijk veel meer geweest. Alleen in het duel met de Spanjaarden moest de Italiaanse aanvoerder al acht keer handelend optreden.

Een Zwitser die mogelijkerwijs zou kunnen profiteren van zwakheden in de Italiaanse verdediging is Dan Ndoye. De 23-jarige aanvaller van Bologna is weliswaar geen goalgetter (1 doelpunt in 32 Serie A-duels), maar maakt in het shirt van de Nati indruk met gevaarlijke penetraties in de vijandelijke zestien, waarmee hij ook trefzeker was tegen het gastland. Bovendien is zijn snelheid een dodelijk wapen in de omschakeling tegen de Italianen.

We zien voor Ndoye dan ook wel een belangrijke rol weggelegd in de achtste finale op het EK 2024. In onze laatste van drie wedtips voor Zwitserland-Italië gaan we voor een berekende gok: Dan Ndoye scoort of geeft een assist! Je kunt deze weddenschap ook los van elkaar spelen. Dat geeft een hoger risico, maar de uitbetaling is navenant.

BetMGM helpt je dagelijks met EK 2024 wedtips!

Net zoals Yakin en Spalletti hun teams voorbereiden op hun achtste finale, bereiden we je voor op de knock-outfase van het EK voetbal in Duitsland. We hebben van ieder duel in het bomvolle speelschema een analyse gemaakt en de kansrijkste weddenschappen met beste noteringen gevangen in praktische wedtips, zoals hierboven. Wedden op het EK 2024 was nooit eenvoudiger!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.