Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
16:54
BetMGMBetMGM
Wedtips Eredivisie Speelronde 1

Wedtips Eredivisie Speelronde 1

Het is eindelijk zover. Vanaf vrijdag rolt de bal weer in de Eredivisie. Groningen en NAC trappen het seizoen 2024/25 om 20:00 uur af in de Euroborg. En daar liggen ook direct de eerste kansen om een mooie uitbetaling te scoren met onze Eredivisie wedtips. Ook later in deze eerste speelronde kun je met onderstaande Eredivisie voorspellingen mogelijkerwijs een gouden zaak doen. Start jij het nieuwe eredivisieseizoen op BetMGM.nl met een knal?

Wedtip 1: NAC verliest niet van Groningen (dubbele kans – X2)

De voetbaljaargang 2024/25 wordt geopend door twee ploegen die vorig seizoen nog in de Eerste Divisie speelden. Groningen wist via de reguliere competitie als vicekampioen te promoveren, terwijl NAC zich via de play-offs naar de hoogste afdeling van de voetbalpiramide voetbalde.

Op basis van het thuisvoordeel en een vlekkeloze voorbereiding (Groningen bleef ongeslagen) lijken de noorderlingen van beide promovendi de beste papieren te hebben, maar de ‘Parel van het Zuiden’ mag niet onderschat worden. De resultaten waren in de oefencampagne weliswaar beroerd, maar het spel werd wel met de wedstrijd beter.

De ploeg van de Belgische trainer Carl Hoefkens, de opvolger van Jean-Paul van Gastel, reist dan ook met het nodige vertrouwen af naar de Euroborg. Niet in de laatste plaats omdat NAC vorig seizoen vier punten pakte van Groningen: drie in eigen huis (3-2), een op verplaatsing (1-1). Een gelijkspel moet toch ook nu weer mogelijk zijn in het hoge Noorden?

Wij denken van wel. Onze eerste van vele Eredivisie wedtips is dan ook een weddenschap met dubbele kans: NAC verliest niet van Groningen (X2). Vol voor een Bredase zege gaan, is een optie voor een betere uitbetaling. Hou er wel rekening mee dat het alweer sinds 16 augustus 2009 geleden is dat NAC in Groningen wist te winnen!

Wedtip 2: Go Ahead Eagles wint van Fortuna Sittard

In tegenstelling tot de meeste eredivisionisten staat dit weekend voor Go Ahead Eagles niet de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. De Deventenaren hebben namelijk al twee ‘duels om het echie’ in de benen. Dat was ook direct het begin en het einde van de Europese campagne van de Eagles. In de tweede voorronde van de Conference League was SK Brann uit Noorwegen over twee wedstrijden nét te sterk: 0-0 in eigen huis, 2-1 verlies in de uitwedstrijd.

Ondanks het naar eigen zeggen ‘teleurstellende verlies’ zal het team van nieuwbakken trainer Paul Simonis vooral de positieve punten meenemen naar het eerste eredivisieduel. Zo zag het positiespel er bij vlagen verzorgd uit. Ook leek het verlies van sterkhouders als Philippe Rommens, Bas Kuipers en Willum Willumsson de Eagles allerminst te deren. Al werden de doelpunten van het trio node gemist. In het Europese tweeluik dan toch.

Fortuna Sittard lijkt daarentegen nog allerminst klaar voor de eredivisiestart. “Je ziet dat we op veel vlakken nog niet op het niveau zitten dat nodig is voor de Eredivisie”, tekende De Limburger op uit de mond van Danny Buijs na de oefennederlaag tegen De Graafschap (2-3) in de generale repetitie voor de seizoensouverture. Daarmee doelt de oefenmeester vooral op het feit dat ruim de helft van zijn beoogde basiself een groot deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft gemist. De wedstrijd met de Eagles lijkt zodoende dan ook te vroeg te komen.

Dat gezegd hebbende, is onze tweede van drie Eredivisie wedtips voor de eerste speelronde dan ook een een-tweetje: Go Ahead Eagles wint van Fortuna Sittard.

Wedtip 3: Meer dan 1,5 doelpunten in de eerste helft van Ajax - Heerenveen

Het affiche Ajax - Heerenveen heeft alles om uit te draaien op een doelpuntenfestijn. Zowel Francesco Farioli als Robin van Persie hanteren als trainer een offensieve speelstijl. En dan wil de recordkampioen de competitie voor eigen publiek natuurlijk ook in stijl beginnen.

Ook een blik op de historie leert dat doelpunten in deze wedstrijd allerminst duur zijn. In de laatste vijf eredivisieduels tussen de Amsterdammers en Friezen vielen er minimaal vijf goals. En ook dit seizoen ligt de kracht van beide ploegen eerder in het offensieve dan defensieve compartiment. ‘Lekker aanvallen’, is dan ook het adagium, in zowel Amsterdam als Heerenveen.

Een doelpuntrijke start in de Amsterdam Arena behoort dan ook tot de mogelijkheden en een weddenschap op meer dan 1,5 doelpunten in de eerste helft van Ajax - Heerenveen lijkt zodoende allerminst gek. Dat is dan ook direct onze laatste van drie Eredivisie wedtips voor het openingsweekend.

Voorspellingen Eredivisie speelronde 1

Dit zijn onze voorspellingen voor de eerste speelronde van de Eredivisie 2024/25:

  • FC Groningen - NAC Breda 1-1

  • Feyenoord - Willem II 3-1

  • NEC Nijmegen - FC Twente 1-1

  • Almere City FC - AZ Alkmaar 1-3

  • PSV - RKC Waalwijk 4-0

  • Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 2-1

  • Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard 2-1

  • FC Utrecht - PEC Zwolle 2-0

  • Ajax - Sc Heerenveen 3-2

Wedden op de Eredivisie doe je bij BetMGM Nederland!

Dé voetbalcompetitie van Nederland is ieder seizoen weer een garantie voor spektakel. En jij kunt de Eredivisie ook deze jaargang bij BetMGM weer een stuk spannender maken. Kies uit een brede waaier aan weddenschappen. Plaats een inzet voor de wedstrijd of live tijdens het duel. Het kan allemaal. Gebruik bovenstaande Eredivsie wedtips en voorspellingen voor een mooie uitbetaling bij de gouden standaard onder de Nederlandse bookmakers.

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.