Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:12
BetMGMBetMGM

Wedtips Eredivisie Speelronde 2

Nieuwe ronde, nieuwe kansen in de tweede speelronde van de Eredivisie 2024/25. Zo ook voor onze wedtips. Dit weekend zien we vooral waarde in weddenschappen op enkele in vorm stekende spelers. Te beginnen op vrijdag, in het duel Fortuna Sittard - Almere City FC. Gebruik onderstaande Eredivisie wedtips en voorspellingen om dit competitieweekend op BetMGM.nl een mooie uitbetaling te scoren!

Wedtip 1: Jochem Ritmeester van de Kamp schiet meer dan 0,5 keer op doel

Zijn achternaam klinkt als een hockeyer, maar Jochem Ritmeester van de Kamp is toch echt een voetballer. En geen onaardige ook. De 20-jarige Larenaar stond afgelopen weekend namens Almere City gewoon in de basis in de seizoensopener tegen AZ Alkmaar (0-1). Hij was één van de drie middenvelders in de 4-3-3-formatie van oefenmeester Hedwiges Maduro. En het kind van de club liet zich vooral in de eerste helft enkele malen gelden.

Zo dook hij in de 25ste minuut op voor het doel van Jeroen Zoet. Ritmeester van de Kamp controleerde de bal in de zestien, legde de bal panklaar voor zijn rechter en haalde de trekker over, maar zag zijn inzet gekeerd. Het was zeker niet de laatste keer dat de middenvelder zich bezighield met het aanvalsspel en succesvol infiltreerde in de vijandelijke zestien. En wie in die posities komt, heeft meer kans om tot doelpogingen te komen. ‘Je moet er zijn om te scoren’, om er maar een eigen Cruijffiaanse uitspraak uit te gooien.

Juist omdat we verwachten dat de box-to-boxspeler op bezoek bij Fortuna Sittard – dat zondag onze Eredivisie wedtips voor speelronde 1 torpedeerde – opnieuw in kansrijke posities komt, zien wel waarde in een weddenschap op schoten op doel. Ritmeester van de Kamp schiet meer dan 0,5 keer op doel is wat ons betreft een meer dan berekende gok voor dit competitieweekend. Voor een lagere uitbetaling en minder risico is ook meer dan 0,5 schoten een prima optie.

Wedtip 2: Richard van der Venne scoort of geeft een assist

Na twee jaar keerde Richard van der Venne deze zomer bij RKC Waalwijk terug op het oude nest. Bij zijn presentatie gaf de Ossenaar aan er naar uit te kijken “om de club te helpen aan nieuwe sportieve hoogtepunten”. En hoewel Van der Venne daar in het uitduel tegen landskampioen PSV (5-1 verlies) niet meteen in slaagde, wist hij wel direct zijn stempel te drukken op het spel van de Rooms Katholieke Combinatie Waalwijk.

Als meest vooruitgeschoven middenvelder was het in de zevende minuut al bijna raak. Van der Venne kreeg de bal langs PSV-doelman Walter Benitez, maar collega Richard Ledezma gleed de bal nét voor de lijn weg. Uiteindelijk mocht de Brabander in de 77ste minuut alsnog de handen in de lucht steken om een doelpunt te vieren, nadat de bal uit de rebound in de zestien ietwat gelukkig voor zijn voeten viel. Meer dan de eretreffer zat er echter niet in.

Thuis tegen FC Groningen zijn er wat dat betreft meer mogelijkheden voor Van der Venne om ‘zijn’ RKC vooruit te helpen. Als ‘nummer 10’ en belangrijke spil in het Waalwijkse aanvalsspel gaat hij ook tegen de verrassend sterk gestarte promovendus weer zijn kansen krijgen. Al was het maar omdat de bezoekers uit Groningen vol vertrouwen vooruit gaan voetballen, wat tot ruimte zal leiden aan de andere kant van het veld.

Onze tweede van drie Eredivisie wedtips voor speelronde 2 is dan ook: Van der Venne scoort of geeft een assist. Uiteraard kun je ook enkel inzetten op een doelpunt of assist van de speler in kwestie. Dat levert een hogere uitbetaling op, maar komt wel met meer risico!

Wedtip 3: Malik Tillman scoort of geeft een assist

Ook in onze laatste van drie Eredivisie wedtips zetten we ons geld op een middenvelder met scorend vermogen. Malik Tillman liet in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk zien in blakende vorm te zijn. Hij miste in de openingsfase een opgelegde kans, gaf rond het halfuur de voorassist bij de 2-0 en tekende tien minuten later zelf voor de 3-0. En voordat hij in de 69ste minuut werd afgelost door Guus Til was hij volgens de cijfers de actiefste én creatieve man op het veld.

In Almelo krijgt Tillman een nieuwe kans om zijn stempel te drukken op het spel van PSV. En hoewel Heracles-trainer Erwin van de Looi er alles aan zal doen om de ruimtes zo klein mogelijk te houden en de Eindhovenaren het voetballen onmogelijk te maken, zal het surplus aan kwaliteit van de bezoekers uiteindelijk de doorslag geven. Dat gebeurde immers ook vorig seizoen, weliswaar geholpen door een vroege rode kaart van Justin Hoogma. En ook toen stond de Amerikaan op het scorebord.

Gezien het feit dat Tillman de laatste drie duels van PSV telkens betrokken was bij minimaal één van de doelpunten, spelen we voor dit weekend vol vertrouwen Tillman scoort of geeft een assist. Ook bij deze bet geldt: als losse weddenschappen leveren ze meer op, maar het risico is navenant.

Voorspellingen Eredivisie speelronde 2

Dit zijn onze voorspellingen voor de tweede speelronde van de Eredivisie 2024/25:

  • Fortuna Sittard - Almere City FC 2-1

  • Sc Heerenveen - FC Utrecht 1-1

  • FC Twente - Sparta Rotterdam 2-0

  • AZ Alkmaar - NEC Nijmegen 3-1

  • RKC Waalwijk - FC Groningen 2-1

  • Heracles Almelo - PSV 0-3

  • PEC Zwolle - Feyenoord 1-3

  • Willem II - Go Ahead Eagles 1-1

  • NAC Breda - Ajax 0-2

Wedden op de Eredivisie doe je bij BetMGM Nederland!

Ook dit Eredivisieseizoen zit je bij BetMGM.nl weer goed om je favoriete voetbalcompetitie nóg leuker te maken. Kies elke speelronde uit de beste weddenschappen met de hoogste odds en speel zelf mee om de winstpremie. Dat kan zowel pre-match als in realtime met een livebet. Gebruik eerdergenoemde Eredivisie wedtips en voorspellingen om het spel slimmer te spelen en een mooie uitbetaling te realiseren bij de gouden standaard onder de Nederlandse bookmakers.

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.