Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:03
BetMGMBetMGM

Wedtips Eredivisie Speelronde 3

Vanwege de midweekse Europese kwalificatiewedstrijden komen vier clubs dit weekend niet in actie. De Eredivisie wedstrijden Ajax - Fortuna Sittard en FC Twente - SC Heerenveen zijn uitgesteld. Toch staan er prachtige wedstrijden op het programma in de derde speelronde van de Eredivisie dit weekend. Met onze voorspellingen en Eredivisie wedtips weet jij precies hoe en op welke wedstrijden je kunt inzetten.

Wedtip 1: PSV wint van Almere City met meer dan 2 doelpunten verschil

Regerend landskampioen PSV blijft maar winnen en lijkt klaar om hun sterke seizoensstart voort te zetten tegen Almere City dat na twee wedstrijden op de zestiende plek staat en nog geen enkele keer het net wist te vinden. De statistieken spreken in het voordeel van de Eindhovenaren. PSV won namelijk 9 van hun 10 laatste Eredivisiewedstrijden en staat gemeten over deze periode op een indrukwekkend gemiddelde van 3,50 doelpunten per wedstrijd. Almere City daarentegen, verloor 10 van hun laatste 15 wedstrijden en kreeg gemiddeld 1,87 doelpunten per wedstrijd tegen.

In recente ontmoetingen met PSV wist Almere City geen enkel doelpunt te scoren, terwijl PSV in de laatste twee wedstrijden zes doelpunten maakte zonder er één tegen te krijgen​. De laatste keer dat Almere City wel wist te scoren was in 2014 toen het met 1-5 verloor in de KNVB Beker. Onze verwachting is dat PSV opnieuw zal domineren zal zijn en het duel met meer dan twee doelpunten verschil zal winnen, gezien hun sterke aanval en Almere’s defensieve kwetsbaarheid dit seizoen.

Het is tenslotte ook het vermelden waard dat PSV in 73% van hun laatste wedstrijden over 2,5 doelpunten wist te scoren. Gezien PSV’s vorm en Almere City's zwakheden, is een overwinning met meer dan 2 doelpunten verschil voor PSV zeer waarschijnlijk.

PSV - Almere CIty wedtip: PSV wint met meer dan 2 doelpunten verschil.

Wedtip 2: Feyenoord scoort meer dan 1,5 doelpunten tegen Sparta

De Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam op 25 augustus 2024 belooft een intense confrontatie te worden en daar horen natuurlijk mooie Eredivisie wedtips bij.. Feyenoord heeft een historisch voordeel in deze stadsderby, vooral wanneer ze in De Kuip spelen. In hun laatste vijf thuiswedstrijden tegen Sparta heeft Feyenoord telkens weten te scoren, waarbij ze gemiddeld meer dan 2.5 doelpunten per wedstrijd noteerden.

Ondanks een wisselvallige seizoensstart blijft de aanval van Feyenoord gevaarlijk. Vorig seizoen scoorde de ploeg van (toen nog) Arne Slot gemiddeld 2,8 doelpunten per wedstrijd in thuiswedstrijden. Aanvallers zoals Igor Paixão en Santiago Giménez hebben hun vorm van vorig seizoen doorgezet en Feyenoord heeft ondanks een misstap op de openingsdag al prima resultaten gepakt. Bovendien heeft het team in hun laatste zes thuiswedstrijden in de Eredivisie altijd minstens twee keer gescoord.

Sparta heeft zich de afgelopen seizoenen ontwikkeld tot een stabiele middenmoter, maar ze hebben het doorgaans moeilijk tegen de grotere clubs en dan vooral in uitwedstrijden. In hun laatste vijf uitwedstrijden tegen Feyenoord wisten ze slechts één keer een gelijkspel af te dwingen. Hoewel Sparta defensief sterker is geworden onder trainer Jeroen Rijsdijk, blijft de vraag of ze zo vroeg in het seizoen al bestand zijn tegen de aanval in de Kuip. Gezien deze statistieken en de historische dominantie van Feyenoord in deze derby, verwachten we meer dan 1,5 doelpunten van Feyenoord Een mooie Eredivisie weddenschap waar je ook nog eens goede odds bij pakt.

Feyenoord - Sparta voorspelling: Feyenoord scoort meer dan 1.5 doelpunten.

Wedtip 3: FC Utrecht van NAC en beide teams scoren

FC Utrecht gaat op bezoek bij NAC in Breda en is wat ons betreft favoriet..Toch is het niet onwaarschijnlijk dat beide teams zullen scoren. Promovendus NAC heeft ondanks hun defensieve problemen in recente wedstrijden laten zien dat ze in staat zijn om doelpunten te maken, zelfs tegen sterkere tegenstanders zoals Ajax. Ze hebben in hun laatste vijf wedstrijden gemiddeld 1.11 doelpunten per wedstrijd gescoord​. Met de overwinning op Ajax lijken ze de misstap tegen FC Groningen (vier tegendoelpunten) te zijn vergeten, maar ze zullen tegen FC Utrecht op hun hoede moeten zijn.

Aan de andere kant heeft FC Utrecht in hun laatste zeven wedstrijden gemiddeld 1.7 doelpunten per wedstrijd gescoord​. Bovendien heeft Utrecht in een groot aantal van hun recente wedstrijden als eerste gescoord. Wat echter ook opvalt is dat de ploeg van Ron Jans in dezelfde periode ook gemiddeld 1.3 doelpunten per wedstrijd tegen kreeg. De Utrechtse verdediging is dus niet ondoordringbaar. In vier van de laatste zes wedstrijden van zowel NAC als FC Utrecht wisten beide teams het net te vinden en wij verwachten dat die trend voortgezet zal worden. Vandaar dat we dus met deze Eredivisie wedtips aan je voorschotelen.

NAC Breda - FC Utrecht wedtip: FC Utrecht wint en beide teams scoren

Voorspellingen Eredivisie speelronde 3

Hier zijn onze voorspellingen voor de derde speelronde van de Eredivisie 2024/25:

  • NEC - PEC Zwolle 1-0

  • Almere City - PSV 0-4

  • Sparta - Feyenoord 1-3

  • NAC Breda - FC Utrecht 1-3

  • FC Groningen - AZ Alkmaar 0-2

  • Heracles Almelo - Willem II 1-1

  • Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk 2-1

De wedstrijd Heerenveen - FC Twente wordt ingehaald op 17 september. Ajax - Fortuna Sittard staat gepland op 18 september. De KNVB heeft FC Twente en Ajax het weekend vrijaf gegeven om zich optimaal voor te bereiden op hun Europa League play-offs. FC Twente komt zelf niet in actie maar moest voor aanvang van het seizoen aangeven of ze, in geval van een play-off wedstrijd, hun Eredivisiewedstrijd zouden willen verplaatsen. Die keuze blijft staan, zelfs nu FC Twente naast het play-off ticket greep.

Ajax komt donderdag in actie tegen Jagiellonia Białystok in Polen en speelt een week later de return met als doel het felbegeerde Europa League ticket binnen te halen. De Amsterdammers, onder leiding van Francesco Farioli, hebben zo iets langer de tijd om zich te herstellen voor de tweede wedstrijd in de reeds uitverkochte Johan Cruijff Arena. Wedden op Europa League Europese wedstrijden doe je natuurlijk in ons sportsbook.

Wedden op de Eredivisie bij BetMGM Nederland!

De Eredivisie is pas net begonnen en bij BetMGM staat elke wedstrijd en elke speelronde garant voor sensatie. It's showtime met fantastische odds boosts, outright weddenschappen, Eredivisie specials, verhoogde odds en natuurlijk prachtige bet bonussen. Zet in op je favoriete club met onze handige Eredivisie wedtips en profiteer daarbij van torenhoge odds. Zo wordt het wedden op de Eredivisie natuurlijk nóg interessanter!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.