Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:05
BetMGMBetMGM

Wedtips Eredivisie speelronde 5

De aanhoudende politiestakingen zorgen ervoor dat ook in speelronde vijf van de Eredivisie geen volledig programma kan worden afgewerkt. Maar ook zonder Ajax - FC Utrecht staan er op BetMGM.nl genoeg mooie noteringen en odds boosts voor je klaar om het voetbalweekend nóg spannender te maken. Hier zijn alvast drie Eredivisie wedtips om je vooruit te helpen.

Wedtip 1: Ruben van Bommel scoort of geeft een assist

Dit seizoen zou zomaar eens de definitieve doorbraak kunnen worden van Ruben van Bommel. De zoon van begon het seizoen nog achter Myron van Brederode in de pikorde bij AZ, maar is inmiddels gepromoveerd tot de absolute nummer één linksbuiten binnen de ploeg van Maarten Martens.

En niet zonder reden. Van Bommel verkeert namelijk in bloedvorm. Na voor de interlandbreak AZ op bezoek bij RKC met twee treffers op sleeptouw te hebben genomen, etaleerde hij ook voor Jong Oranje zijn grote klasse. Tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië en Georgië was hij opnieuw bepalend. Ditmaal met twee assists, netjes verdeeld over beide wedstrijden. En dat hadden er meer kunnen zijn als zijn medespelers voor doel wat scherper waren geweest. “Dat is jammer”, verklaarde hij tegenover De Limburger. “Als aanvaller zijn goals en assists toch belangrijk.”

Tegen Heerenveen krijgt Van Bommel een nieuwe kans om hieraan te werken. De Friezen zijn onder trainer Robin van Persie een totaal ander team dan vorig seizoen. Het is allemaal attractiever en minder behoudend, wat uiteraard niet zonder risico is. We zien Van Bommel dan ook wel gebruikmaken van de ruimtes, die zeker later in de wedstrijd steeds groter zullen worden. Een assist en/of doelpunt moet dan ook tot de mogelijkheden behoren. En dat is direct onze eerste van drie Eredivisie wedtips voor de vijfde speelronde.

AZ - SC Heerenveen wedtip: Ruben van Bommel scoort of geeft een assist! Uiteraard kun je deze weddenschappen ook los van elkaar spelen. Dat komt met een betere uitbetaling maar ook meer risico.

Wedtip 2: Sparta Rotterdam wint van Go Ahead Eagles

De ene voetbaljaargang is de andere niet. Daar zijn ze bij Go Ahead Eagles inmiddels ook achter. De Deventenaren behaalden vorig seizoen nog knap Europees voetbal, maar vinden zich nu terug in de onderste regionen van de ranglijst (14e). Vooral het gebrek aan scorend vermogen, ondanks de vele doelpogingen (alleen PSV (92) en AZ (59) hebben er meer dan de 58 van de Eagles), breekt de ploeg van Paul Simonis zuur op. Drie van de vier duels werden zodoende verloren en alleen van hekkensluiter RKC werd gewonnen.

Waar de geel-roden hun competitiestart volledig hebben gemist, kent Sparta juist een prima seizoensbegin. De Rotterdammers zijn nog ongeslagen en wisten voor de interlandperiode, op bezoek bij Willem II (1-2), hun eerste zege te boeken. En het heeft er alle schijn van dat daar zondagmiddag een tweede driepunter bijkomt. Niet alleen omdat Go Ahead Eagles de vorm nog allerminst te pakken heeft, maar ook omdat de balans tussen beide ploegen duidelijk doorslaat in het voordeel van de kasteelheren. Ter illustratie: in 64 duels won Sparta 31 keer, Go Ahead Eagles 16 keer en eindigde het 17 keer onbeslist. In onze tweede van drie Eredivisie wedtips gaan we dan ook voor een Rotterdamse zege.

Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles wedtip: Sparta Rotterdam wint van Go Ahead Eagles. Durfals kunnen er ook voor kiezen om een 3-way handicap te spelen, waarin de Eagles beginnen met een 0-1 voorsprong.

Wedtip 3: Willem II wint van RKC Waalwijk

Onze laatste van drie Eredivisie wedtips brengt ons naar Brabant, waar op zondag om 14:30 in het Koning Willem II stadion de derby tussen Willem II en RKC Waalwijk op het programma staat. Op het eerste oog een 50/50-wedstrijd, maar de cijfers zijn duidelijk in het voordeel van de Tilburgers.

Want waar de promovendus met vijf punten uit vier duels prima aan het seizoen is begonnen, is RKC de enige ploeg die nog zonder punten is. Ze sluiten dan ook de ranglijst. Maar de problemen bij de Waalwijkers zijn niet van dit seizoen: van de laatste 11 Eredivisie-wedstrijden werd er geen eentje gewonnen (W0-G3-V8)! Überhaupt dateert de laatste overwinning van RKC op Willem II van 11 februari 2006 (1-0).

Tel daarbij op dat topscorer Richard van der Venne niet van de partij is, en Willem II lijkt op papier de torenhoge favoriet in het Brabantse onderonsje. En daar sluiten we ons bij aan!

Willem II - RKC Waalwijk wedtip: Willem II wint van RKC Waalwijk!

Voorspellingen Eredivisie speelronde 5

Benieuwd wat de andere duels van dit competitieweekend gaan brengen? Dit zijn onze voorspellingen voor de vijfde speelronde van de Eredivisie 2024/25:

  • FC Twente - PEC Zwolle: 2-0

  • PSV - NEC Nijmegen: 3-1

  • FC Groningen - Feyenoord: 1-2

  • NAC Breda - Fortuna Sittard: 2-1

  • AZ - SC Heerenveen: 3-1

  • Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles: 2-0

  • Willem II - RKC Waalwijk: 2-0

  • Heracles Almelo - Almere City FC: 1-1

Ajax - FC Utrecht is tot nader orde uitgesteld vanwege politieacties.

Wedden op de Eredivisie doe je bij BetMGM Nederland!

Ons sportsbook heeft ook deze speelronde weer een breed scala aan weddenschappen om Eredivisie-wedstrijden tot het laatste fluitsignaal spannend te maken. Dat kan zowel live als pre-match, met uiteraard de beste odds. En met onze Eredivisie wedtips en BetMGM Specials kun je daar optimaal van profiteren. It’s showtime, ook dit competitieweekend!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.