Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:12
BetMGMBetMGM

Wedtips Eredivisie speelronde 6

Wedtips Eredivisie speelronde 6

Geen vrijaf van de KNVB of politiestakingen. En dus komen alle achttien clubs voor het eerst sinds speelronde 2 weer eens gezamenlijk in één weekend actie. Om dat te vieren, trakteren we dit competitieweekend naast profit boosts ook op exclusieve BetMGM Specials. En daar houdt het niet bij op. We hebben zoals elke week natuurlijk ook extra betting tips om je te helpen scoren met onze sportweddenschappen. Dit zijn de Eredivisie wedtips voor speelronde 6:

Wedtip 1: Sparta wint van RKC Waalwijk

Als één club in de clichématige hoek zit waar de klappen vallen, dan is het de Rooms Katholieke Combinatie (RKC) uit Waalwijk wel. De ploeg van trainer Henk Fraser staat stijf onderaan in de Eredivisie 2024/25, met nul punten uit vijf wedstrijden. En ook het doelsaldo valt niet mee: -13. Na de kansloze 3-0 nederlaag bij ‘buurman’ Willem II, zoals we reeds hadden voorspeld in onze Eredivisie wedtips, werd de spelersbus bij het Mandemakers Stadion opgewacht. ‘Schaam je kapot’, klonk het uit de kelen van tientallen fans.

Ondanks alle trammelant, was er op de transfermarkt wel een klein succesje te noteren voor RKC. Mohamed Ihattaren werd voor de rest van het seizoen vastgelegd, met de optie voor nog één jaar. Of het gevallen supertalent in Waalwijk zijn carrière nieuw leven in kan blazen en daarmee zijn ploeg vooruit kan helpen, blijft echter de vraag. De thuiswedstrijd van zaterdag tegen Sparta gaat naar alle waarschijnlijkheid in ieder geval te vroeg komen om het verschil te maken.

Maar met of zonder Ihattaren tussen de lijnen, moet RKC geen probleem zijn voor de bezoekers uit Rotterdam. Sparta heeft niet alleen meer kwaliteit in de gelederen, het voetbalt ook gewoon een stuk makkelijker. Bovendien is de club uit Spangen dit seizoen in uitwedstrijden nog ongeslagen. Daarmee trekt het de lijn door van de voorgaande voetbaljaargang, waarin meer punten buitenshuis dan op het eigen Kasteel werden gehaald. We gaan dan ook vol vertrouwen voor een zege voor de Rotterdammers in onze eerste van drie Eredivisie wedtips voor speelronde 6.

Wedtip RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam: Sparta wint van RKC!

Wedtip 2: Meer dan 2,5 doelpunten bij Go Ahead Eagles - Ajax

Ajax kende in aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een goede generale. In eigen huis werd Fortuna Sittard woensdagavond probleemloos opzij gezet: 5-0. Toch was er voor de Limburgers zeker iets te halen geweest als ze niet waren meegegaan in het foutenfestival dat beide ploegen in de eerste helft op de mat legden. De rode kaart van verdediger Rodrigo Guth hielp daar ook niet bij.

Om maar aan te geven dat er voor alle teams tegen dit Ajax kansen liggen. Dus zeer zeker ook voor Go Ahead Eagles, dat afgelopen zondag nog knap wist te winnen op bezoek bij Sparta (1-2). De ploeg van Paul Simonis zal zich in eigen huis dan ook zeker niet verstoppen en de aanval zoeken. En aangezien Ajax het aan zijn stand verplicht is om de drie punten op te halen, zien we wel de nodige doelpunten vallen in de Adelaarshorst.

De historie geeft ons alvast gelijk. Van de laatste tien Eredivisie-ontmoetingen tussen beide team vielen er acht keer minimaal drie goals in Deventer. Ons tweede van drie Eredivisie wedtips voor speelronde 6 laat zich dan ook raden.

Wedtip Go Ahead Eagles - Ajax: meer dan 2,5 doelpunten!

Wedtip 3: FC Groningen wint van SC Heerenveen

Voor onze laatste van drie wedtips voor speelronde 6 reizen we af naar Friesland, waar Heerenveen en Groningen het in de Derby van het Noorden tegen elkaar opnemen. Wie kijkt naar de balans tussen beide in de Eredivisie, en meer specifiek de duels in Heerenveen, zou geen stuiver geven voor de uitploeg. ‘Grunn’ wist van de 29 duels er slechts vier te winnen, zeven keer eindigde het in een gelijkspel en 18 (!) keer wonnen de Friezen!

De huidige vorm van beide teams vertelt echter een totaal ander verhaal. Want waar de Groningers als promovendus een prima seizoensstart beleven en zelfs nog ongeslagen zijn (W2-G3-V0), hebben de Friezen al enkele flinken tikken op de neus gehad (W1-G1-V3). En daar zat afgelopen zaterdag zelfs een heuse uppercut tussen, toen op bezoek bij AZ met maar liefst 9-0 verloren.

Heerenveen begint dan ook zonder al teveel vertrouwen aan de noordelijke derby, terwijl de Groningers er juist niet genoeg van hebben. Als er dan ook één moment is voor Groningen om toe te slaan en de punten op te halen, is het deze zondagmiddag wel. Wij zien het in ieder geval wel gebeuren.

Wedtip Heerenveen - FC Groningen: Groningen wint van Heerenveen!

Voorspellingen Eredivisie speelronde 6

Uiteraard hebben we ook over de andere wedstrijden in speelronde 6 onze gedachten. Check hieronder onze Eredivisie voorspellingen voor dit weekend. Misschien helpt het je wel aan een mooie uitbetaling!

  • PEC Zwolle - AZ:

  • FC Utrecht - Willem II: 2-1

  • RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam: 0-2

  • Go Ahead Eagles - Ajax: 1-2

  • NEC - Heracles Almelo: 2-0

  • SC Heerenveen - FC Groningen: 0-1

  • Feyenoord - NAC Breda: 3-1

  • Almere City - FC Twente 1-2

  • Fortuna Sittard - PSV 0-4

Wedden op de Eredivisie? BetMGM Nederland is de place to be!

Iedereen die wil wedden op de Eredivisie is op BetMGM.nl helemaal op zijn plek. Niet alleen hebben we iedere speelronde wel duizenden wedopties om uit te kiezen, maar ook altijd tegen de beste odds. Bovendien kun je zowel pre-match als live wedden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de [vele promoties]/promoties/wedden) waar we wekelijks mee uitpakken. Nog geen account? Meld je hier aan! It’s showtime!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.