Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
16:52
BetMGMBetMGM

Wedtips Eredivisie speelronde 8

Wedtips Eredivisie speelronde 8

Na een week vol Champions League, Europa League en Conference League voetbal, is het dit weekend weer ‘business as usual’ in de Eredivisie. Met Feyenoord - FC Twente als topaffiche. De kraker op zondagmiddag in De Kuip is één van de drie wedstrijden die we hebben opgenomen in onze Eredivisie wedtips voor speelronde acht, omdat we daar kansen zien om te profiteren van een mooie quotering voor één van de vele voetbalweddenschappen op BetMGM.nl. Doe vandaag nog je voordeel met onderstaande betting tips en voorspellingen voor dit competitieweekend. It’s showtime!

Wedtip 1: FC Utrecht scoort meer dan 2,5 doelpunten tegen RKC

RKC Waalwijk vindt zich na zeven wedstrijden in de Eredivisie terug op een teleurstellende achttiende plaats. De oogst tot dusverre: nul punten en een doelsaldo van -16. Gemiddeld slikt de rodelantaarndrager bijna drie tegendoelpunten per duel. En toch houdt trainer Henk Fraser, die een deel van de RKC-fans liever vandaag dan morgen zien vertrekken, hoop op een snelle ommekeer. “Dat de buitenwacht superkritisch en negatief is, snap ik”, aldus de oefenmeester tegen Omroep Brabant. “Maar we hebben een groep met veel discipline en bereidheid.” Bovendien put Fraser moed uit het feit dat de geblesseerde Richard van der Venne en Silvester van der Water bijna terug zijn uit de lappenmand.

Toch zal het loodzwaar worden voor de Waalwijkse formatie om überhaupt iets te halen op bezoek in Utrecht. Niet louter vanwege de eerdergenoemde absenties, maar vooral omdat de thuisploeg wél in een positieve flow zit. De plaatselijke FC vindt zich terug op de tweede plek en speelt onder Ron Jans gewoon prima voetbal. Het is weliswaar niet altijd even sprankelend, maar wel pragmatisch én met het gewenste resultaat. Zo ook afgelopen week, op bezoek bij AZ (1-2). De nummer achttien van de Eredivisie moet zaterdagavond in de eigen Galgenwaard de volgende tegenstander zijn die de mannen van Jans aan de zegekar binden.

We zien eigenlijk weinig reden om daar aan te twijfelen. Sterker: we gokken er in onze Eredivisie wedtips op dat de nog ongeslagen Utrechtse formatie de bezoekers uit Waalwijk van het veld poetst en minimaal drie keer doel treft. In de de vorige uitwedstrijden in de competitie kwam RKC er namelijk ook niet aan te pas: 5-1 tegen PSV, 2-0 versus Go Ahead Eagles en 3-0 in de strijd met Willem II. En in alle duels had de opponent een expected goals-score (xG) van ruim twee doelpunten, om maar aan te geven dat de statistieken onze weddenschap onderbouwen.

Wedtip FC Utrecht - RKC Waalwijk: de thuisploeg scoort meer dan 2,5 doelpunten!

Wedtip 2: Jakob Breum scoort of geeft een assist

Voor onze tweede van drie Eredivisie wedtips voor de achtste speelronde hebben we de Overijsselse derby tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo omcirkeld. Beide teams begonnen het seizoen stroef, maar hebben de laatste wedstrijden de weg omhoog gevonden. De Deventenaren wonnen afgelopen weekend op bezoek bij Groningen (0-1), terwijl de Almeloërs Heerenveen in eigen huis van het lijf hielden (2-1). Daarmee zien beide ploegen zich na zeven wedstrijden terug in de drukke middenmoot.

De opmars van de Eagles kan niet los gezien worden van de terugkeer van enkele sterkhouders, Oliver Edvardsen voorop, maar bovenal een positiewissel op het middenveld van de ploeg van Paul Simonis. Sinds drie wedstrijden is Jakob Breum van de vleugel naar het centrum gehaald. En sinds de Deen op ’10’ staat, heeft ‘Kowet’ niet meer verloren. Bovendien is Breum uitgegroeid tot één van de absolute smaakmakers, met elke wedstrijd een doelpunt of assist. Zo ook tegen Groningen, waar hij met een prachtige volley - á la Ryan Gravenberch tegen Duitsland - aan de basis stond van de enige treffer van Oliver Edvardsen. En even daarvoor had hij ook al de voorzet gegeven waar de afgekeurde goal van Gerrit Nauber uit kwam.

We zien Breum zijn bloedvorm wel doortrekken tegen Heracles en opnieuw een bijdrage aan één of meerdere doelpunten leveren, al dan niet in de vorm van een assist. Wij spelen deze weddenschap met dubbele kans (‘Speler-specials’), maar je kunt deze bets uiteraard ook los van elkaar spelen voor een hogere quotering. Als alternatief is ook een gokje op winst van de thuisploeg een optie, zij zijn immers de favoriet in deze streekderby (zie ook later, in onze Eredivisie voorspellingen voor de achtste speelronde).

Wedtip Go Ahead Eagles - Heracles Almelo: Jakob Breum scoort of geeft een assist

Wedtip 3: FC Twente verliest niet van Feyenoord

Feyenoord kende een prima Europese week. Voor het eerst sinds het seizoen 2002/03 wisten de Rotterdammers een uitzege te boeken in het hoofdtoernooi van de Champions League. Op bezoek in Girona werd in een rommelige doch vermakelijke wedstrijd met 3-2 afgerekend met de plaatselijke FC, die vorig seizoen nog knap derde eindigde in de Primera División. “Het was misschien geen mooie, maar wel een belangrijke overwinning”, concludeerde Feyenoord-trainer Brian Priske dan ook droogjes na afloop tegen de verzamelde pers.

De vraag is echter of daarmee het spreekwoordelijke lek boven is bij de Rotterdammers. De formatie van de nieuwe Deense oefenmeester kwam ook in Spanje weer zeer wisselvallig voor de dag: een sterke eerste helft werd gevolgd door een zwak tweede bedrijf. Het lukt de club maar niet om 90 minuten lang een hoog niveau aan te tikken. Bovendien blijkt het voor Feyenoord zeer lastig om de spitspositie goed in te vullen. Ayase Ueda blijft als vervanger van de geblesseerde Santiago Giménez kwakkelen met zijn vorm. Zelfs vanaf elf meter kende de Japanner geen geluk in het duel met Girona.

FC Twente is wat dat betreft een stuk consistenter. De ploeg weet exact wat trainer Joseph Oosting wil en dat toont zich op het veld en in de resultaten. De knappe 1-1 op bezoek bij Manchester United onderschrijft de grote stappen die de Tukkers maken. Op basis daarvan, en de recente geschiedenis in De Kuip (slechts één van de laatste drie duels ging verloren), lijkt een resultaat voor FC Twente allerminst ondenkbaar. Dat is dan ook direct onze laatste van drie Eredivisie wedtips: een weddenschap met dubbele kans (X2) op de bezoekers. Voor een hogere uitbetaling loont het wellicht ook om in te zetten op een overwinning, maar dat komt logischerwijs wel met meer risico.

Wedtip Feyenoord - FC Twente: de Tukkers verliezen niet op bezoek in De Kuip (X2)

Voorspellingen Eredivisie speelronde 8

Naast bovenstaande duels staan er nog zes andere wedstrijden dit weekend op het programma. En uiteraard hebben we ook daar onze gedachten over. Dit zijn onze Eredivisie voorspellingen voor de achtste speelronde:

  • Almere City - Willem II: 1-1

  • NAC Breda - NEC Nijmegen 1-2

  • PSV - Sparta Rotterdam: 2-0

  • FC Utrecht - RKC Waalwijk: 3-1

  • Go Ahead Eagles - Heracles Almelo: 2-0

  • SC Heerenveen - PEC Zwolle: 1-2

  • Feyenoord - FC Twente: 1-1

  • Ajax - FC Groningen 1-0

  • Fortuna Sittard - AZ: 1-2

Maak de Eredivisie nóg spannender bij BetMGM Nederland!

BetMGM.nl is ook dit seizoen weer de place to be om dé voetbalcompetitie van Nederland spannender te maken. Voor ieder Eredivisieduel bieden we in ons sportsbook wel honderden wedopties aan om uit te kiezen, met uiteraard altijd pre-odds en live quoteringen van wereldklasse. Daarnaast is er elke competitieronde te profiteren van free bets, profit boosts en andere spectaculaire promoties. De Eredivisie 2024/25 beleef je dan ook het beste met onze voetbalweddenschappen!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.