Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:13
BetMGMBetMGM

Wedtips Eredivisie speelronde 9

Na de interlandbreak (Nations League) is het weer tijd voor competitievoetbal. De negende speelronde in de Eredivisie 2024/25 staat in het teken van zowel het eerbetoon aan Johan Neeskens, die ons op 6 oktober ontviel, als de topper AZ - PSV. Dat affiche is ook direct één van de duels waarin we kansen zien om te profiteren van de beste odds op de voetbalweddenschappen van BetMGM.nl. Help je met onderstaande Eredivisie wedtips en voorspellingen dit competitieweekend aan een mooie uitbetaling. It’s showtime!

Wedtip 1: PSV wint van AZ

PSV wist dit seizoen alle wedstrijden in de Eredivisie te winnen. Niet meer dan eens met speels gemak, zonder zich bovenmaats in te spannen. Komend weekend is voor de huidige landskampioen echter de eerste échte test in competitieverband, als in Alkmaar de topper tegen AZ op het programma staat. Houden de Eindhovenaren hun foutloze rapport in stand?

Wij gaan daar in onze Eredivisie wedtips voor speelronde negen wel van uit. De Eindhovenaren zullen namelijk gebrand zijn op een driepunter tegen AZ. Al was het maar om een statement te maken richting de concurrentie: ook dit jaar gaat de schaal weer naar het Stadhuisplein in Eindhoven. Dat internationals Joey Veerman (liesblessure) en mogelijk ook Jerdy Schouten (knieblessure) de topper in Alkmaar moeten missen, doet daar niets aan af. De kwaliteitsvolle selectie van Peter Bosz is in staat om dergelijke zaken op te vangen.

Daar komt bij dat PSV de laatste vier voetbaljaargangen in Alkmaar telkens als winnaar uit de strijd kwam. Vorig seizoen was de lijstaanvoerder zelfs twee keer véél te sterk voor AZ: 4-0 uit, en 5-1 thuis. Zo’n grote uitslag zien we komend weekend niet gebeuren, al zal de huidige nummer drie wel beter voor de dag moeten komen dan in de laatste competitiewedstrijd voor de interlandbreak. Toen ging een zeer pover AZ kansloos onderuit in Sittard. Het is illustratief voor de grilligheid van de jeugdige selectie waarmee Maarten Martens moet werken. De terugkeer van aanvoerder Jordy Clasie zal dan ook een positieve uitwerking hebben, maar niet voldoende om PSV te kunnen verontrusten.

Wedtip AZ - PSV: PSV wint op bezoek in Alkmaar!

Wedtip 2: Sem Steijn scoort tegen RKC Waalwijk

Sem Steijn (22) gaat deze voetbaljaargang verder waar hij vorig seizoen mee bezig was: doelpunten maken. De middenvelder van FC Twente, en zoon van, eindigde in het seizoen 2023/24 op 17 doelpunten (en drie assists) uit 34 duels. Nu staat de teller alweer op zeven goals uit acht duels (en één assist). Daarmee is hij zelfs topscorer van de Eredivisie 2024/25.

Toen Teun Koopmeiners zich moest afmelden voor de Nations League wedstrijden met Hongarije en Bosnië en Herzegovina, leek Steijn dan ook een logische vervanger. De keus van Ronald Koeman viel echter op Guus Til, hoewel de Hagenees de middenvelder van PSV op bijna alle aanvallende data en cijfers overklast. Alleen op het gebied van expected goals (xG) scoort Til hoger. Maar dat betekent ook direct dat Steijn een stuk efficiënter met zijn kansen omspringt.

In tegenstelling tot de bondscoach, gaan wij wél uit van data. Zeker in onze wekelijkse Eredivisie wedtips. Daarom lijkt een weddenschap op één of meerdere doelpunten van Steijn in het competitieduel met RKC Waalwijk allesbehalve hogere wiskunde. De Waalwijkers steken dit seizoen in een belabberde vorm. Ze hebben nog geen enkel duel gewonnen en slikken bovendien veruit de meeste goals van alle Eredivisieclubs. Kortom, een uitgelezen jachtterrein voor de Haagse middenvelder van de Tukkers. Ook de combi weddenschap ‘Steijn scoort of geeft een assist’ is een meer dan prima optie, maar wij zien de nummer ’14’ sowieso zijn doelpuntenmoyenne omhoog krikken.

Wedtip FC Twente - RKC Waalwijk: Steijn scoort een doelpunt!

Wedtip 3: PEC Zwolle wint van NAC Breda

NAC Breda wist voor de interlandperiode in ondertal knap te winnen van NEC Nijmegen (1-0). Zo hielden de Brabanders in de ‘mini-klassieker’ voor de derde keer de punten thuis. Alle negen behaalde punten werden dit seizoen in het eigen Rat Verlegh Stadion binnengehaald. Het toont de kracht van de promovendus in thuiswedstrijden.

In uitduels wil het deze voetbaljaargang echter nog niet vlotten voor NAC. Alle vier de wedstrijden op vreemde bodem gingen verloren. Zowel tegen FC Groningen (4-1), sc Heerenveen (4-0), Feyenoord (2-0) als FC Twente (1-0) trok de ploeg van voormalig Rode Duivel Carl Hoefkens aan het kortste einde. En dan is de eerstvolgende wedstrijd ook nog eens een verplaatsing naar PEC Zwolle.

De Zwollenaren hebben ook het merendeel van hun punten (zes van de acht) op eigen veld behaald. Alle ‘kleintjes’ gingen in het MAC³PARK Stadion over de knie, alleen Feyenoord (1-5) en AZ (1-2) stapten als winnaar de bus in. Vooral tegen de Alkmaarders had er meer ingezeten voor de Blauwvingers, die onder Johnny Jansen staan voor verzorgd en aanvallend voetbal. Vooral in eigen huis.

Gezien de goede resultaten van PEC in Zwolle en de slechte ‘uitvorm’ van NAC, zien we dan ook wel waarde in een simpele 1X2 weddenschap op een thuiszege. Dat is dan ook direct de laatste van onze Eredivisie wedtips voor komend competitieweekend.

Wedtip PEC Zwolle - NAC Breda: PEC wint in eigen huis van NAC!

Voorspellingen Eredivisie speelronde 9

In totaal staan er deze competitieronde negen duels op het programma. Uiteraard hebben we daar ook zo onze gedachten over. Hieronder vind je onze Eredivisie voorspellingen voor speelronde negen, wellicht helpt het je op ideeën voor je eigen Eredivisie bets:

  • Sparta Rotterdam - Almere City: 2-0

  • AZ - PSV: 1-3

  • NEC Nijmegen - SC Heerenveen 2-1

  • RKC Waalwijk - FC Twente: 1-3

  • Go Ahead Eagles - Feyenoord 1-1

  • Willem II - Fortuna Sittard 2-1

  • Heracles Almelo - Ajax 0-1

  • FC Groningen - FC Utrecht 1-2

  • PEC Zwolle - NAC Breda 2-0

Wedden op Eredivisie voetbal doe je bij BetMGM Nederland!

Voor wie de Eredivisie nóg spannender wil maken, is er eigenlijk maar één adres in Nederland: BetMGM.nl. Bij ons kun je zowel pre-match als live wedden op wedstrijden in de hoogste voetbalcompetitie: van weddenschappen op het competitieverloop tot de uitslag, met uiteraard (live) odds van wereldklasse. En dan valt er ook nog elke speelronde te genieten van golden profit boosts, wekelijkse free bets en talloze andere spectaculaire sport promoties. Dus waar wacht je nog op?

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.